Paradisaea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Paradisaea
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Manuk ocèhan
Kulawarga: Paradisaeidae
Marga: Paradisaea
Linnaeus, 1758

Paradisaea iku marga jroning suku manuk déwata, Paradisaeidae.

Marga Paradisaea dumadi saka pitung spesies manuk cendrawasih. Kapitu spesies manuk iki duwé ukuran gedhé. Manuk lanang diwasa éndah banget lan nduwèni wulu-wulu hiasan ing sisih wetengé, sing dipigunakaké jroning ritual tarian kanggo narik kawigatèn pasangan.

Spesies[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paradisaea&oldid=1031485"