Paradisaea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paradisaea
Australisk fauna, Paradisfågel, Nordisk familjebok.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Manuk ocèhan
Famili: Paradisaeidae
Génus: Paradisaea
Linnaeus, 1758

Paradisaea iku marga sajeroning suku manuk déwata, Paradisaeidae.

Marga Paradisaea dumadi saka pitung spésies manuk cendrawasih. Kapitu spésies manuk iki duwé ukuran gedhé. Manuk lanang diwasa éndah banget lan duwé wulu-wulu rerenggan ing sisih wetengé, sing dipigunakaké sajeroning ritual jogèd kanggo narik kawigatèn pasangan.

Spesies[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]