Pangrancaban Bastille

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Panyerbuan Bastille)
Pangrancaban Bastille
Bagéyan saka Révolusi Prancis
Prise de la Bastille.jpg
Prise de la Bastille, déning Jean-Pierre-Louis-Laurent Houel
Tanggal 14 Juli 1789
Lokasi Paris, Prancis
Asil Bastille dipunrebat, pangraman dipunwiwiti
Pihak yang terlibat
 Pamrèntah Prancis Milisi Paris
Garda Prancis
Komandan
Kerajaan Perancis Bernard-René de Launay-
Kerajaan Perancis Pangèran de Lambesc
Camille Desmoulins
Georges Danton
Kekuatan
114 prajurit, 30 iji artileri 600 – 10.000 pangudi
Korban
Satunggal (enem utawi wolu tiwas sasampunipun nyarah) 98

Pangrancaban Bastille katindakaken déning warga Paris surya 14 Juli warsa 1789. Bastille inggih punika satunggal pakunjaran ingkang dados pralambang tirani krajan Dinasti Bourbon.[1] Pangrancaban punika minangka wiwitanipun Révolusi Perancis[1]. Bastille dipunwangun warsa 1370 minangka bètèng kagem njagi kitha Paris saking serangan Inggris.[1] Nalika abad kaping 17, Bastille wiwit dipunginakaken minangka pakunjaran, papan panggen para dursila kelas inggil, parèsan pulitik, saha telik[1]. Sawetawis parèsan langsung dipunkunjara tanpi lumantar pangadilan amargi punika dhawuhipun raja.[1]





Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id) indonesian.irib.ir (dipununduh tanggal 26 Maret 2013)