Panji (radèn)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Radèn Panji Asmarabangun ngluru garwané kang ilang, Dèwi Sekartaji

Panji (sadurungé diéja Pandji) kuwi radèn kang nglegéndha ana ing Jawa Wétan, Indhonésia. Lakoné dadi dhasaré siklus carita-carita Jawa lan, bareng karo Ramayana lan Mahabharata, dadi dhasaré manéka kakawin lan aliran wayang kang kawentar ing Jawa Wétan aran wayang gedog ("gedog" tegesé "topèng").[1] Carita-carita Panji njiwani jogèd tradhisional Indhonésia, mligi jogèd topèng Cirebon karo Malang. Carita-carita Panji wis sumebar metu Jawa Wétan, dadi sumberé sastra lan drama ngambah Malaya, tlatah kang dumadi saka nagara Indhonésia, Malésia, Tanah Thai, lan Kamboja saiki.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil
  1. Holt 1967, k. 124.
  2. Holt 1967, k. 274.
Bibliografi
  • Holt, Claire (1967). Art in Indonesia: Continuities and Change. Ithaca, New York: Cornell University Press. ISBN 978-0-8014-0188-6.CS1 maint: ref=harv (link)