Panganggo:Safiraisna/Monsta X

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Safiraisna
Monsta X
300x300px
Monsta X pada 2017

Dari kiri ke kanan: Wonho, I.M, Minhyuk, Shownu, Jooheon, Kihyun and Hyungwon
Latar belakang
Asal Seoul, Korea Selatan
Genre
Tahun aktif 2015 (2015)–sekarang
Label
Artis terkait
Situs web monstax-e.com
Anggota

MONSTA X (ing basa Koréa: 몬스타엑스 ; uga ditulis MONSTA X ) yaiku band lanang Korea Selatan kang dibentuk déning Starship Entertainment saka program survival NO. MERCY ing stasiun TV Mnèt nalika taun 2015. Klompok idola lanang iki duwé pitung anggota yaiku: Shownu, Wonho, Minhyuk, Kihyun, Hyungwon, Joohéon lan IM.

MONSTA X miwiti debut tanggal 14 Mei 2015 kanthi trespass kang dadi album mini kapisanan. Ing wulan Maret 2017, MONSTA X ngetokaké album studio pisanan kang dadi pungkasané saka sèri album "The Clan", yaiku The Clan Pt. 2.5: Bab Final, sing kasusun saka album mini katelu lan kapapat, The Clan Pt. 1 Lost lan The Clan Pt. 2 Guilty, loro-loroné dibabar taun 2016. Ing wulan Mèi 2017, MONSTA X gawe kontrak karo Mèrcury Tokyo lan debut nganggo lagu "Hero" ing Jepang.

Sejarah[besut | besut sumber]

2014-2015: Formasi lan debut nalika Tréspass and Rush[besut | besut sumber]

Klompok iki digawe saka program survival sing disebut No.Mercy déning Starship Entertainment lan Mnèt ing Desèmber 2014. [3] Ana ing acara iki, para peserta langsung kerja karo artis saka Starship Entertainment yaiku Rhymer, San È, Giriboy lan Nochang. Kanggo misi panutupan, sangang anggota tetep kudu mbentuk telung klompok kang isine telung anggota, lan pitung anggota pungkasan gugus. Joohèon, Shownu, Kihyun, Hyungwon, Wonho, Minhyuk, lan IM, dipilih ing pungkasan èpisode. [4] Sadurungé, IM mung melu lan ditambahaké menyang acara kasebut saka èpisode papat banjur dipilih karo grup kasebut. [5] Jenenge grup iki, yaiku "Monsta X", tegesé ana loro "monster K-pop" lan "lintangku" (Mon tegesé "duwekku" ing basa Prancis). Simbol X ditetepaké minangka wujud sing ora dingertèni. [6] Joohéon, Hyungwon, lan IM uga ngetokaké lagu "Interstéllar" ing tanggal 12 Fèbruari, sing diprodhuksi kanggo misi pungkasan déning produser Yélla Diamond. [4]

MONSTA X ing rapat penggemar ing Singapura ing Desember 2015.

MONSTA X miwiti debut nanggo album mini, Trespass tanggal 14 Mèi 2015. [7] Judhul lagu kanthi jeneng sing padha diprodhuksi déning Rhymer lan nyatakaké minangka "lagu sing kuat lan bakoh sing nggambaraké tokoh unik Monsta X". [8] Tréspass ngemot pitung lagu, rapper Joohéon minangka anggota sing paling akeh mèlu gawé album lan nyusun sawetara lagu, kayata "One Love","Steal Your Heart," lan "Blue Moon". Rapper liyané saka MONSTA X, yaiku IM uga mèlu ngerap lan nggawé sawetara lagu. Kihyun lan Wonho uga nyumbangaké lirik lagu kanggo album kasebut. [9]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Taylor Glasby (May 15, 2017). "Monsta X Is the Hip-Hop-Loving K-Pop Group Already Charting on Billboard". Teen Vogue. Dijupuk July 14, 2017. 
  2. "日本デビューシングル『HERO』 5月17日 ユニバーサルミュージック 新レーベルMercury Tokyoより発売決定!!". BTS Universal Music Japan Page. Universal Music LLC, Japan. March 27, 2017. Diakses tanggal March 31, 2017. 
  3. "JYP, Mnet team up to launch new girl group". Kpop Herald. February 12, 2015. Dijupuk July 11, 2017. 
  4. a b "몬스타엑스, 데뷔 화보 속 '거리의 거친 반항아' 콘셉트 화제!" [Monster X, the debut picture of the 'wild rebel street' concept!]. The Star Chosun (ing basa Korea). May 7, 2015. Dijupuk July 11, 2017. 
  5. Glasby, Taylor (August 23, 2017). "From survival show rookies to K-Pop stars". Dazed. Dijupuk September 3, 2017. 
  6. "스타쉽 힙합그룹 몬스타엑스, 올해 상반기 출격" [Starship Hip Hop Group Monster X, Debut in the first half of the year]. The Star Chosun (ing basa Korea). February 12, 2015. Dijupuk July 11, 2017. 
  7. "Monsta X goes for street style". Kpop Herald. August 6, 2015. Dijupuk July 11, 2017. 
  8. Lee, Jeong-hyeok (June 3, 2015). "몬스타엑스 '무단침입' 뮤비, 공개 20일만에 500만뷰 돌파. 대형 신인의 탄생 알려" [The music video of 'TRESPASS', the debut album of Hip Hop Group Monster X, breaks the 5 million views.] (ing basa Korea). Dijupuk July 12, 2017. 
  9. Herman, Tamar (May 11, 2015). "New K-Pop Boy Band Monsta X To Debut This Week With Self-Produced Songs". Kpopstarz. Dijupuk July 12, 2017.