Pananggalan Suryacandra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pananggalan suryacandra utawa Kalèndher lunisolar iku sawijining pananggalan sing migunakaké fase rembulan minangka acuan utama nanging uga nambahaké pergantian mangsa ing pétungan saben taun. Kalèndher iki biasané ditandhani kanthi anané wulan-wulan kabisat sawetara taun sepisan utawa berturut-turut'. Kanthi mangkono, cacahing wulan jroning se taun bisa 12 nganti 13 wulan.

Jinis pananggalan lunisolar[besut | besut sumber]

Pananggalan lunisolar sing ana ing donya lan isih dipigunakaké upamané:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]