Pananggalan Suryacandra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pananggalan suryacandra utawa Kalèndher lunisolar iku sawijining pananggalan sing migunakaké fase rembulan minangka acuan utama nanging uga nambahaké pergantian mangsa ing pétungan saben taun. Kalèndher iki racaké ditandhani kanthi anané wulan-wulan wuntu sawetara taun sepisan utawa berturut-turut'. Kanthi mangkono, cacahing wulan sajeroning se taun bisa 12 nganti 13 wulan.

Jinis pananggalan lunisolar[besut | besut sumber]

Pananggalan lunisolar sing ana ing donya lan isih dipigunakaké upamané:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]