Pan American World Airways

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pan American World Airways
140px
IATA ICAO Kode panggil
PA PAA CLIPPER
Didegaké 14 Maret 1927 (minangka Pan American Airways)
Mandheg operasi 4 Dhésèmber 1991
Hub
Kutha fokus
Program frequent flyer WorldPass
Lounge penumpang Clipper Club
Ukuran armada 226
Kutha tujuan ing 6 bawana wekdal taun 1960-an
Perusahaan induk Pan Am Corporation
Slogan perusahaan “The System of the Flying Clippers” (1946-1953)
"World's Most Experienced Airline" (1953-early 1970s)
“Experience makes the difference”/"Pan Am makes the going great." (early 1970s)
“America's airline to the world” (late 1970s)
“You can't beat the experience” (1980s)
“Die Flügel Berlins” (1980s, namung ing Jerman)
Kantor pusat New York City, New York
Miami, Florida
Wong wigati Juan T. Trippe
(CEO 1927–1968)
Harold Gray
(CEO 1968–1969)
Najeeb Halaby
(CEO 1969–1971)
William T. Seawell
(CEO 1971–1981)
C. Edward Acker
(CEO 1981–1988)
Thomas G. Plaskett
(CEO 1988–1991)
Russell L. Ray, Jr.
(CEO 1991)

Pan American World Airways, limrahipun dipuncekak Pan Am, inggih punika satunggaling maskapé penerbangan Amérikah Sarékat ingkang aktif operasi ing taun 1930-an ngantos 1991.

Sajarah[besut | besut sumber]

Saderengipun Perang Donya II[besut | besut sumber]

Jumeneng taun 14 Maret 1927, minangka maskapé ingkang jumeneng ing Florida, Miami, lan Havana, déning Major Henry H. "Hap" Arnold lan kanca-kancanipun.[1]. wekdal mangsa taun 1930an lan 1940an Pan Am tuwuh ngrembaka lan misuwur, saking segi rute lan armadanipun. Jaringan rute-rutenipun wekdal punika sampun ngantos Amérika Kidul, Éropah, lan Asia. Pan Am wekdal punika ugi sampun nglayani penerbangan penumpang. Salah satunggal kunci sukses Pan Am wekdal punika inggih punika kru (baik kru udara lan kru darat) ingkang sampun dipunlatih. Armadanipun wekdal punika punika pesawat jinis Boeing 314 lan Boeing 307 Stratoliner. Wekdal Perang Donya ka-kalih, pesawat-pesawat Pan Am diginakaken déning militèr, lan kru-nipun ugi ndhèrèk ngemudikake pesawat-pesawat punika kanggé kapentingan militèr.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Daley 1980, kk. 27–28.

Pranala njawi[besut | besut sumber]