Pagunungan Carpathian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pérangan saka Pagunungan Carpathian

Pagunungan Carpathian iku pagunungan sing mbentang ing sadawaning Éropa Tengah lan Wétan, adadèkaké pagunungan gedhé dhéwé ing Éropa. Pagunungan iki minangka habitat tumrap bruang, srenggala, chamois lan lynx.

Pagunungan iki mbentang ing Ceko, Slowak, Polen, Honggari, Serbia lan Rumania. Kutha wigati sing dumunung ing cedhak pagunungan iki antarané Bratislava lan Košice ing Slowak; Krakow ing Polen; Cluj-Napoca, Sibiu lan Braşov ing Rumania; lan Miskolc ing Honggari.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 47°00′N 25°30′E / 47.000°N 25.500°E / 47.000; 25.500