Pagunungan Carpathian

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bagéyan saka Pagunungan Carpathian

Pagunungan Carpathian iku pagunungan sing mbentang ing sadawaning Éropah Tengah lan Wétan, adadèkaké pagunungan paling gedhé ing Éropah. Pagunungan iki minangka habitat tumrap bruang, serigala, chamois lan lynx.

Pagunungan iki mbentang ing Ceko, Slowakia, Polandia, Hongaria, Serbia lan Rumania. Kutha wigati sing dumunung ing cedhak pagunungan iki antara liya Bratislava lan Košice ing Slowakia; Krakow ing Polandia; Cluj-Napoca, Sibiu lan Braşov ing Rumania; lan Miskolc ing Hongaria.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pagunungan Carpathian ing Wikimedia Commons.

Koordinat: 47°00′N 25°30′E / 47.000°L 25.500°W / 47.000; 25.500