Pagunungan Carpathian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bagéyan saka Pagunungan Carpathian

Pagunungan Carpathian iku pagunungan sing mbentang ing sadawaning Éropah Tengah lan Wétan, adadèkaké pagunungan paling gedhé ing Éropah. Pagunungan iki minangka habitat tumrap bruang, srenggala, chamois lan lynx.

Pagunungan iki mbentang ing Ceko, Slowakia, Polen, Hongaria, Serbia lan Rumania. Kutha wigati sing dumunung ing cedhak pagunungan iki antara liya Bratislava lan Košice ing Slowakia; Krakow ing Polen; Cluj-Napoca, Sibiu lan Braşov ing Rumania; lan Miskolc ing Hongaria.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 47°00′N 25°30′E / 47.000°N 25.500°E / 47.000; 25.500