Otto von Bismarck

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Otto von Bismarck
245px
Otto von Bismarck in August 1890
Kanselir Jerman ke-1
Lungguh
21 Maret 1871 – 20 Maret 1890
Ratu Wilhelm I (1871–1888)
Frederick III (1888)
Wilhelm II (1888–1890)
Kadhisiki Kanselir Pertama
Kagantèni Leo von Caprivi
Minister President of the Kingdom of Prussia ke-9
Lungguh
23 September 1862 – 1 Januari 1873
Ratu Wilhelm I
Kadhisiki Adolf of Hohenlohe-Ingelfingen
Kagantèni Albrecht von Roon
11th Minister President of the Kingdom of Prussia
Lungguh
9 November 1873 – 20 Maret 1890
Ratu Wilhelm I (1873–1888)
Frederick III (1888)
Wilhelm II (1888–1890)
Kadhisiki Albrecht von Roon
Kagantèni Leo von Caprivi
Federal Chancellor of the North German Confederation
Lungguh
1867–1871
Présidhèn Wilhelm I
Kadhisiki Confederation established
Kagantèni German Empire
Menteri Luar Negeri Kerajaan Prussia ke-23
Lungguh
1862–1890
Ratu Wilhelm I (1862–1888)
Frederick III (1888)
Wilhelm II (1888–1890)
Kadhisiki Albrecht von Bernstorff
Kagantèni Leo von Caprivi
Rerincèn priangga
Lair (1815-04-01)1 April 1815
Schönhausen, Prussia
Pati 30 Juli 1898(1898-07-30) (umur 83)
Friedrichsruh, Kerajaan Jerman
Parté pulitik Tidak ada
Sisihan Johanna von Puttkamer
Agama Lutheranism
Tandha tangan
Otto von Bismarck
Bismarck-Monument, Hamburg

Pangeran Otto von Bismarck, Adipati Lauenburg (lair ing Schönhausen, Prussia, 1 April 1815 – pati ing Friedrichsruh, Kerajaan Jerman, 30 Juli 1898 ing yuswa 83 taun) punika salah satunggal pamimpin ingkang misuwur ing abad ka-19; minangka Perdana Menteri Kerajaan Prusia (18621890) panjenenganipun saged ndamel Jerman guyub (boten kalebet Austria) kanthi perang lan dados Kanselir pisanan (18711890) Kekaisaran Jerman. Otto von Bismarck pikantuk gelar Kanselir Wesi. Bismarck mbrasta perobahan dhémokrasi sosial ingkang ngrembaka ing warsa 1880-an, kanthi nglarang organisasi lan paring bebungah, asuransi kesehetan dumateng para buruh.