Otto von Bismarck

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Otto von Bismarck
Otto von Bismarck

Otto von Bismarck in August 1890


Mangsa jabatan
21 Maret 1871 – 20 Maret 1890
Panguwasa monarki Wilhelm I (1871–1888)
Frederick III (1888)
Wilhelm II (1888–1890)
Pejabat sadurungé Kanselir Pertama
Pengganti Leo von Caprivi

Mangsa jabatan
23 September 1862 – 1 Januari 1873
Panguwasa monarki Wilhelm I
Pejabat sadurungé Adolf of Hohenlohe-Ingelfingen
Pengganti Albrecht von Roon

Mangsa jabatan
9 November 1873 – 20 Maret 1890
Panguwasa monarki Wilhelm I (1873–1888)
Frederick III (1888)
Wilhelm II (1888–1890)
Pejabat sadurungé Albrecht von Roon
Pengganti Leo von Caprivi

Mangsa jabatan
1867 – 1871
Pejabat sadurungé Confederation established
Pengganti German Empire

Mangsa jabatan
1862 – 1890
Panguwasa monarki Wilhelm I (1862–1888)
Frederick III (1888)
Wilhelm II (1888–1890)
Pejabat sadurungé Albrecht von Bernstorff
Pengganti Leo von Caprivi

Lair 1 April 1815
Schönhausen, Prussia
Tilar donya 30 Juli 1898 (umur 83)
Friedrichsruh, Kerajaan Jerman
Partai pulitik Tidak ada
Pasangan Johanna von Puttkamer
Agama Lutheranism
Tapak asma Otto von Bismarck's signature
Otto von Bismarck
Bismarck-Monument, Hamburg

Pangeran Otto von Bismarck, Adipati Lauenburg (lair ing Schönhausen, Prussia, 1 April 1815 – tilar donya ing Friedrichsruh, Kerajaan Jerman, 30 Juli 1898 kanthi umur83 taun) menika salah satunggal pamimpin ingkang misuwur ing abad ka-19; minangka Perdana Menteri Kerajaan Prusia (18621890) panjenenganipun saged ndamel Jerman guyub (boten kalebet Austria) kanthi perang lan dados Kanselir pisanan (18711890) Kekaisaran Jerman. Otto von Bismarck pikantuk gelar Kanselir Wesi. Bismarck mbrasta pergerakan demokrasi sosial ingkang ngrembaka ing warsa 1880-an, kanthi nglarang organisasi lan paring bebungah, asuransi kesehetan dumateng para buruh.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Otto_von_Bismarck&oldid=875044"