Menyang kontèn

Ordinariat kanggo umat Katulik Ritus Bizantium ing Ostenrik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat kanggo umat Katulik Ritus Bizantium ing Ostenrik
Lokasi
NagaraOstenrik
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2016)
10,000
Paroki1
Informasi
RitusRitus Bizantium
Didegaké13 Juni 1956
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopChristoph Schonborn, O.P.

Ordinariat kanggo umat Katulik Ritus Bizantium ing Ostenrik yaiku Ordinariat kanggo umat Katulik Wetan (yurisdiksi kabiskopan semu ing wilayah Latin), kanggo kabeh umat Katulik Wetan saka Ritus Bizantium ing berbagai basa saka greja-greja partikuler sui iuris ing Ostenrik. Ordinariat kasebut tunduk langsung marang Takhta Suci lan Kongregasi Roma kanggo Greja-greja Wetan.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]