Menyang kontèn

Keabasan Teritorial Wettingen-Mehrerau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keabasan Wettingen-Mehrerau
Keabasan Wettingen-Mehrerau cedhak Tlaga Constance
Informasi umum
PrenahBregenz, Ostenrik
Koordhinat géografi47°30′13″N 9°43′14″E / 47.503611°N 9.720556°E / 47.503611; 9.720556Koordhinat: 47°30′13″N 9°43′14″E / 47.503611°N 9.720556°E / 47.503611; 9.720556
Afiliasi agamaGreja Katulik Roma
NagaraVorarlberg
StatusAktif
KepemimpinanVinzenz Wohlwend, O. Cist.
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMonasteri
Gaya arsitekturRomanesque, Gothik

Keabasan Wettingen-Mehrerau yaiku keabasan teritorial lan katedral Sistersia[1] sing ana ing Mehrerau, cedhak karo Bregenz, Vorarlberg, Ostenrik. Keabasan Wettingen-Mehrerau menika subordinat langsung saka Tahta Suci lan dudu bagean saka Kabiskopan Agung Salzburg. Nanging, abas Wettingen-Mehrerau menika anggota Konferensi Waligreja Ostenrik. Jeneng rasmi keabasan kasebut menika Beatae Mariae Virginis de Maris Stella et de Augia Majore (Latin: Abbatia Territorialis Beatissimae Mariae Virginis Maris Stellae).[2]Cithakan:Not in source

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cathedrals in Austria". www.gcatholic.org. Dibukak ing 2016-09-08.
  2. Lins, Joseph (1911). "Mehrerau". The Catholic Encyclopedia. Vol. 10. New York: Robert Appleton Company.

Pranala jaba[besut | besut sumber]