Ontran-ontran

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pulisi anti huru-hara Belize pinuju ngadhepi para perusuh, 2005.

Ontran-ontran (basa Indonésia: kerusuhan utawa huru-hara) iku kedadéyan nalika saklompok wong sing kumpul bebarengan lan ngayahi tumindak kakerasan, biasané minangka tumindak balesan marang perlakuan sing dianggep ora adil utawa minangka upaya nglawan marang institusi. Alesan sing kerep dadi panyebab ontran-ontran kalebu kondhisi urip sing kurang apik, panindhesan pamaréntah marang rakyat, konflik agama utawa ètnis, sarta asil sawijining tandhing ulah raga.

Conto[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ontran-ontran&oldid=1002689"