Haruhara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Ontran-ontran)
Pulisi anti haruhara ing Belize pinuju ngadhepi wong-wong sing mèlu haruhara, 2005.

Haruhara iku kadadéan nalika saklompok wong sing kumpul bebarengan lan ngayahi tumindak kakerasan, racaké minangka tumindak balesan marang perlakuan sing dianggep ora adil utawa minangka upaya nglawan marang institusi. Alesan sing kerep dadi jalaran haruhara kalebu kondhisi urip sing kurang apik, panindhesan pamaréntah marang rakyat, konflik agama utawa ètnis, sarta asil sawijining tandhing ulah raga.

Conto[besut | besut sumber]