Omija hwachae

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Omija Hwachae

Omija hwachae utawa Omijacha (오미자화채/오미자 차) ya iku jinis ombenan sari woh (hwachae) kang digawe saka sari woh omija (Schisandra chinensis).[1] Wong Korea ngunakake ombenan iki kanggo bahan obat-obatan lan ombenan.[1] Untuk membuatnya, omija dikeringkan dan direndam dalam air kemudian disaring.[1] Air hasil saringan ditambahkan gula atau madu untuk memaniskan.[1] Ombenan omija biyasane diwenehi hiasan kelopak bunga azalea ing mangsa semi lan klopak kembang mawar kuning ing musim panas.[1] Omija ya iku jinising pala kesimpar kang godhonge amba, biasane ana ing perbukitan.[1] Tandura iki duweni woh werna abang padhang kang pliket lan rasane legi, kecut, pait, asin lan pedes amarga ngandut asam malik lan asam tartarik.[1] Ing pengobatan tradisional Korea, omija digunakake kanggo ngilangi rasa ngelak lan minangka penambah energi.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ (en)Schisandra chinensis, pfaf. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Omija_hwachae&oldid=988631"