Omija hwachae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Omija Hwachae

Omija hwachae utawa Omijacha (오미자화채/오미자 차) ya iku jinis ombenan sari woh (hwachae) kang digawe saka sari woh omija (Schisandra chinensis).[1] Wong Koréa nggunakaké ombenan iki kanggo bahan usada lan ombenan.[1] Untuk membuatnya, omija dikeringkan dan direndam dalam air kemudian disaring.[1] Air hasil saringan ditambahkan gula atau madu untuk memaniskan.[1] Ombenan omija biyasane diwènèhi rerenggan kelopak bunga azalea ing mangsa semi lan klopak kembang mawar kuning ing musim panas.[1] Omija ya iku jinising pala kesimpar kang godhonge amba, racaké ana ing perbukitan.[1] Tandura iki duwé woh warna abang padhang kang pliket lan rasane legi, kecut, pait, asin lan pedes amarga ngandut asam malik lan asam tartarik.[1] Ing pengobatan tradisional Koréa, omija minangka ngilangi rasa ngelak lan minangka penambah ènergi.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Yoon, Sook-ja (2005). "Hwachae; Refreshing Beverage to Beat the Summer Heat" (PDF). Koreana 19: 80-83.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ Schisandra chinensis, pfaf. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.