Om Ali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Om Ali

Om Ali, Omali, Umm Ali, utawa Oumm Ali ( Egyptian Arabic ), tegese "Ibune Ali" minangka panganan cuci mulut tradisional Mesir, lan minangka panganan cuci mulut nasional ing Mesir. [1] Ana macem-macem variasi kanthi komposisi sing beda. [2] [3] Jeneng "Om Ali" secara harfiah diterjemahake menyang ibune Ali lan diarani saka jaman Ayyubid Mesir . Iki diarani jeneng garwane panguwasa Kekaisaran Ayyubid ing Mesir sing njaluk juru masak supaya nggawe panganan cuci mulut sing paling enak sing bisa digawe lan disebarake ing saindenging negara, resep sing dipilih dadi sajian nasional Mesir. [4]

Resep[besut | besut sumber]

Biasane, jajanan (roti, jajanan utawa jajanan puff) dipérang dadi pirang-pirang lan dicampur karo pistachio, gosong klapa, kismis lan akeh gula. Susu, kadang nganggo krim, diwutahake ing campuran, banjur diwutahake karo kayu manis . Pungkasane, campuran kasebut dipanggang ing oven nganti coklat coklat ing permukaan. [3] Piring kasebut bisa dibandhingake karo roti lan butter, sanajan sing uga kalebu endhog.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Traditional Egyptian dessert, Umm Ali, Umm Ali is a delicious traditional Egyptian dessert equivalent to North America's bread pudding. You can serve it warm with a scoop of French vanilla ice cream.
  2. Girgis, Nancy. "Om Ali". All Recipes.
  3. a b "Best Ever Om Ali (Egyptian Bread Pudding)". July 4, 2015. Dibukak ing 24 October 2017. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Cleobuttera" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. "Om Ali – a dessert with history!". Letters from Egypt (ing basa Inggris). 2015-11-22. Dibukak ing 2019-06-22.