Oliver & Company

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Oliver & Company ("Oliver lan Kancané") iku sawijining filem animasi musikal komedi drama weton taun 1988 produksi Walt Disney Feature Animation lan dirilis déning Walt Disney Pictures ing tanggal 18 November 1988. Film angka 27 saka serial Walt Disney Animated Classics, filem iki dhedhasar buku karyané Charles Dickens: Oliver Twist. Ing filem iki, Oliver sawijining cemèng tunawisma kang nggabung karo sawijining golongan asu dalanan kanggo golèk urip. Prabédan mligi saliyané para paraga dadi kéwan, ya iku latar wuri critané dadi New York ing pungkasan dasawarsa 1980-an lan dudu London Victorian ing abad kaping 19.

Oliver & Company awalé diprodhuksi sakiwa-tengené taun 1987 minangka Oliver and the Dodger. Banjur filem iki dirilis ulang ing Amérikah Sarékat, Kanada lan Britania Raya ing surya 29 Maret 1996. Banjur sawisé iku filem iki dibabar ing vidéo ing taun kang padha, lan manèh ing taun 2002 lan 2009 mawa format DVD. Ing taun 2013 filem iki dirilis mawa format Blu-ray kanggo mèngeti ambal warsané kang kaping 25.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Oliver & Company". Box Office Mojo. Dijupuk 5 Januari 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]