Olahan Sindhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Masakan Sindhi ( Sindhi : سنڌي کاڌا) nuduhake masakan asli masarakat Sindhi saka Sindh, Pakistan . Panganan saben dinane ing omah-omah Sindhi umume kalebu roti datar ( phulka ) adhedhasar gandum lan nasi sing diiringi rong piring, siji saus lan siji sing garing karo kari, papad utawa acar. Saiki, panganan Sindhi dipangan ing pirang-pirang negara kalebu India, ing endi akeh Sindhis Hindhu sing akeh migrasi sawise kamardikan ing taun 1947.Sadurunge Kamardikan, Negara Sindh ana ing sangisoré Kepresidenan Bombay uga diarani Bombay lan Sindh . Amarga cedhak karo Gujarat, Rajasthan lan hubungan politik karo Bombay, mula nuduhake tradhisi kuliner sing padha. Sindhis ing Ulhasnagar ngreksa tradhisi iki kanthi sawetara sajian khusus kayata Batan Papdi, Sev Dal Sandwich, Dahi Sev Puri, lsp.

Sindhi " Sai bhaji " iku kari sing misuwur
Sindhi biryani, varian Sindhi saka sajian nasi biryani
Lola (Lolo in singular) prepared on Thadri in Tharparkar, Sindh
Lola (Lolo tunggal) disiapake ing festival Thadri ing Tharparkar
Famous Thari Singhrian ji Bhaaji
Famous Thari Singhrian ji Bhaaji
Most popular Kadhi dish Singhrian jo Raabro(Khaatiyo) from Tharparkar
Panganan Kadhi sing paling populer Singhrian jo Raabro (Khaatiyo) saka Tharparkar
Thandiay (Thadal)