Olahan Odisha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Masakan Odia minangka masakan ing negara Odisha . Wis dikembangake kanthi suwe kanthi budaya lan pertanian lokal lan mulane duwe barang lan praktik sing beda. Odisha tapel wates karo negara-negara India sisih lor lan India kidul lan akibate padha karo masakan India Selatan lan Lor. [1]

Sayuran pribumi sing digunakake ing masakan Odia yaiku Waluh, Labu, pisang, nangka, lan pepaya . Sayuran sing mentas ngenalake kayata cabai, kentang, kembang kol, lan kubis uga digunakake bebarengan karo sayuran lokal.

Abadha, mangan awan ing Kuil Jagannath disajekake ing godhong plantain .
Pakhala dadi karo wads saka linglang, yoghurt lan irisan tomat .
Kakara Pitha
Hilsa Fish Curry
Ilishi maachha tarkari
Chenna Poda
Rasagola

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Brien, C.O. (2013). The Penguin Food Guide to India. Penguin Books Limited. ISBN 978-93-5118-575-8. Dibukak ing 2 December 2019.