Olahan Ethiopia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panganan iki kalebu injera lan pirang-pirang jinis wat (rebus) khas saka masakan Ethiopia .

Masakan Ethiopia ( Oromo  ; Amharic ) khas kalebu sayuran lan panganan daging pedhes banget. Iki biasane ing wangun wat , godhok nglukis, dadi ning injera, gedhe sourdough flatbread, kang kira 50 centimeters (20 inches) ing diameteripun lan digawe metu saka fermentasi teff glepung. Wong-wong Etiopia mangan injera nganggo tangan tengen, nggunakake injera kanggo injera gigitan entri lan lauk. Greja Tewahedo Orthodok Ethiopia nulis pirang-pirang periode pasa ( tsom, Ge'ez ṣōm ), kalebu kabeh dina Rebo lan Jum'at lan kabeh mangsa Puasa (kalebu limalas dina ing njaba Pasa Pasang). Saben tradhisi Ortodok Oriental, wong sing setya ora bisa nggunakake jinis produk kewan (kalebu produk susu lan endhog) sajrone pasa; Masakan Ethiopia ngemot akeh masakan vegan

. [1]

Roti ramuan kita Ethiopia
Sajian khas wat
Kitfo dadi langka
Fit-fit, utawa chechebsa, digawe nganggo kitcha (roti tanpa ragi), niter kibbeh (butter clarified bumbu) lan berbere (rempah-rempah), minangka panganan sarapan sing khas.
Wanita Ethiopia manggang kopi ing upacara kopi tradisional

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Paul B. Henze, Layers of Time: A history of Ethiopia (New York: Palgrave, 2000), p. 12 and note