Injèra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Injèra
Alicha 1.jpg
Meal consisting of injera and several kinds of wat or tsebhi (stew), typical of Ethiopian and Eritrean cuisine
Buku masakan: Injèra  Médhia: Injèra

Injera (basa Amhar : ənǧära, እንጀራ , [ɨndʒəra] ) minangka roti difermentasi asem kanthi tekstur sing rada spons, kanthi tradisional digawe saka tepung teff ing masakan Ethiopia lan Eritrea . Iki minangka panganan nasional kanggo kaloro negara kasebut, lan negara-negara Afrika Wétan. [1] Pusat kanggo proses mangan ing budaya kasebut amarga roti minangka komponen sing paling wigati . [2] [3]

Nyepakaké[besut | besut sumber]

Injera biasane digawe saka wiji teff sing sugih wesi, sing digiling dadi glepung. Produksi teff diwatesi mung ing sawetara tengah sing duwe udan sing cukup, lan minangka panen panen sing murah, [4] lumayan larang kanggo rata-rata rumah tangga. Minangka akeh petani ing dataran tinggi Ethiopia tuwuh pari-parian iku dhewe, gandum, gandum, jagung, utawa beras glepung sing kadhangkala dipigunakaké kanggo ngganti sawetara utawa kabeh isi teff. Wiji teff dinilai miturut warna, digunakake kanggo nggawe macem-macem jinis injera: nech (putih), kunci utawa quey (abang), lan sergegna (campuran). Tepung teff bebas ngandhut gluten.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ethiopian Injera Recipe". Exploratorium. 4 October 2016. Dibukak tanggal 28 March 2017.
  2. Lyons, Diane; D' Andrea, A. Catherine (September 2003). "Griddles, Ovens, and Agricultural Origins: An Ethnoarchaeological Study of Bread Baking in Highland Ethiopia". American Anthropologist. 105 (3): 515–530. doi:10.1525/aa.2003.105.3.515. JSTOR 3566902.
  3. Mekonnen, Yohannes (29 January 2013). Ethiopia: the Land, Its People, History and Culture. Yohannes Mekonnen. p. 362. ISBN 978-1-4823-1117-4.
  4. Bart, Minten; Seyoum, Taffesse, Alemayehu; Petra, Brown (2018-07-19). The economics of teff: Exploring Ethiopia's biggest cash crop (ing basa Inggris). Intl Food Policy Res Inst. ISBN 9780896292833.