Kitfo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kitfo leb leb

Kitfo ( Amharic , IPA: [kɨtfo] ), sing kala-kala dieja ketfo, minangka panganan tradisional sing ditemokake ing masakan Ethiopia . [1] Iki kalebu daging sapi mentah sing dicincang, diasinake ing mitmita (campuran rempah-rempah adhedhasar cabai) lan niter kibbeh ( butter klarifikasi sing diinfus karo rempah-rempah). Tembung kasebut asale saka root Ethio-Semitik ktf, sing artine "kanggo nyincir kanthi alus; mince."

Kitfo sing dimasak kanthi langka langka dikenal kanthi jeneng kitfo leb leb . [2] Kitfo asring disajikake bareng — kadang dicampur karo — keju sing lembut sing diarani ayibe utawa sayuran ijo sing dimasak sing diarani gomen . Ing bagéan Ethiopia, kitfo wis dadi karo injera, a flatbread digawe saka teff, sanajan ing tradisional Gurage masakan, siji bakal nggunakake kocho, a flatbread nglukis digawe saka ensete tanduran. Godhong ensete bisa digunakake kanggo dekorasi . Sanajan ora dianggep minangka panganan sing enak, kitfo umume digatekake .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ethiopian Cookbook. Rachel Pambrun. 2012. Planet Cookbooks. 74 pag. ISBN 1468001795, ISBN 978-1468001792
  2. Mesfin, D.J. Exotic Ethiopian Cooking, Falls Church, Virginia: Ethiopian Cookbooks Enterprises, 2006, pp.124, 129.