Obonk Steak and Ribs

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Obonk Steak and Ribs minangka perusahaan waralaba (franchise) lokal saka Surakarta.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitané dibuka déning Sugondo (bapaké Jody kang nduwé waralaba (franchise) Waroeng Steak & Shake) ing Yogyakarta nalika taun 1997.[1] Tembung obonk dijupuk saka basa Jawa ya iku kobong.[1] Nalika ngadeg pisanan, sasaran konsumèn Obonk Steak and Ribs ya iku wong-wong saka kelas ékonomi manengah sapengisor.[1] Ancasé supaya wong-wong kang éwoning klas manengah menyang ngisor bisa nyicipi, ngrasakaké steak kang regané murah.[1] Mula, Obonk Steak and Ribs nduwé unèn-unèn “Rasa Bintang Lima, Harga Kaki Lima”.[1] Nalika biyèn, steak isih dianggep panganan kang méwah , larang regané, lan mung kanggo wong-wong kang nduwé dhuwit.[1] Bebarengan karo lumakuné wektu, Obonk Steak and Ribs ora mung katujokaké kanggo wong-wong manengah lan ngisoran, nanging uga kanggo wong-wong menengah munggah.[1] Carané ya iku kanthi nambahi menu panganan steak nganggo daging lokal utawa impor.[1]

Menu[besut | besut sumber]

Panganan kang ditawakaké ing Obonk Steak and Ribs kagolong manéka warna kaya ta Sirloin , Tenderloin, Chicken, Chiken pepper, T-Bone, Blackpepper, Tenderloin pepper, Rib's , Rib's Eye, Hot Tuna, Cumi , Gindara , Obonk.[2] Menu kang mawa Crispy lan Hot Plate kaya ta Beef Crispy, Chicken Crispy, Chicken cheese, Mix Crispy, Double Crispy, lan Tender Pepper.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Affifeya, Zulka. 2008. Analisis Benchmarking Bisnis Kompetitif Steak (Studi kasus Obong Steak and Ribs di Bogor, Jawa Barat). Skripsi. Program Studi Manajemen Agribisnis. Fakultas Pertanian. Institut Pertanian Bogor. Bogor (kaca 46-47)
  2. a b Obonk Steak & Rib's: Rasa Bintang Lima, Harga Kaki Lima (dipunundhuh 13 Maret 2011)