Nyepédhah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
ManifVelo2003.JPG

Nyepédhah utawa ngepit (basa pacelathon:gowès), iku kagiatan rékréasi utawa ulah raga, uga dadi salah sijiné sarana transportasi dharat kang migunakaké sepédhah. Ulah raga sepédhah misuwur amarga bisa ditrapaké ing tlatah utawa kemedan kang werna-werna kaya ta ana ing dalan, pagunungan, uga ana kemedan kang mbebayani kang dimupangatake minangka tethandingan lan adu kacepetan

Ulah raga nyepédah profesional dijenengake balap sepédhah.