Nikola Kalinić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Nikola Kalinić
Nikola Kalinic - Croatia vs. Portugal, 10th June 2013 (crop).jpg
Kalinić ing timnas Kroasia mengsah Portugal ing taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nikola Kalinić
Tanggal lair (1988-01-05) 5 Januari 1988 (umur 30)
Papan lair Solin, SFR Yugoslavia
Dhuwur 1.87 m (6 ft 1 12 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
(on loan from Fiorentina)
Angka 7
Karir nom
1998–2005 Hajduk Split
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2009 Hajduk Split 59 (32)
2006Pula (loan) 12 (3)
2007Šibenik (loan) 8 (3)
2009–2011 Blackburn Rovers 44 (7)
2011–2015 Dnipro Dnipropetrovsk 86 (37)
2015– Fiorentina 68 (27)
2017–Milan (dipunampil) 19 (4)
Tim nasional
2003 Croatia U16 2 (1)
2004–2005 Kroasia U17 18 (15)
2005–2007 Kroasia U19 12 (11)
2006 Kroasia U20 1 (0)
2007–2010 Kroasia U21 9 (4)
2008– Kroasia 39 (15)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 5 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13 November 2017

Nikola Kalinić (miyos 5 Januari 1988) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Kroasia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain striker. Piyambakipun dados pemain ampilan saking klub Fiorentina. Kalinic ugi main ing tim nasional Kroasia.[1]

Kalinić miwiti kariripun ing Hajduk Split ing negara Kroasia, lajeng pindhah dhateng klub Inggris Blackburn Rovers kanthi regi 6 yuta euro ing taun 2009. Sasampunipun jarang damel gol ing kalih musim Liga Utama Inggris, piyambakipun lajeng pindhah dhateng klub Dniprop Dnipropetrovsk, Ukraina, lan mbiyantu klub menika ngantos Liga UEFA taun 2015.[2]

Kalinić nglampahi debut ing timnas Kroasia taun 2008, ingkang salajengipun makili negara kasebat ing tigang kejuwaraan UEFA Eropa.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Nikola Kalinić(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)
  2. ^ Nikola Kalinić(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)