Nicholas Teo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nicholas Teo
Jeneng Cina 張棟樑 (Pinyin: Zhāng Dòngliáng)
Pinyin Zhāng Dòngliáng (Mandarin)
Asal Malaysia
Lair (1981-11-29) Novèmber 29, 1981 (umur 40)
Sarawak
Jeneng liya 樑樑 (Pinyin: Liángliáng)
Pakaryan penyanyi,aktor
Genre Mandopop
Label(s) Red Bean Entertainment
Taun aktif 2003-saiki

Nicholas Teo (lair 29 Novèmber 1981; umur 40 taun) dhèwèké iku aktor, modhèl lan penyanyi priya saka malaysia.

Karir[besut | besut sumber]

Sadurunge bali menyang Malaysia, Nicholas sinau ing Taiwan, ing ngendi dheweke menangake Penyanyi Terbaik ing kompetisi antarane kabeh universitas Taiwan.[1] Sawisé iku, dheweke dicedhaki lan ditakoni apa dheweke bakal mlebu ing perusahaan minangka penyanyi back-up (vokalis backing, kanggo harmoni karo vokalis utama), sing Nicholas banjur ora digatekake. Dheweke bali menyang Malaysia tanpa rampung sinau lan melu lomba nyanyi "2002 Astro Talent Quest". Nicholas menangaké juara pisanan kanthi lagu 黃昏(Huáng Hūn), sing asliné ditembangaké déning Zhou Chuan Xiong. Iki nyebabake Nicholas nandatangani kontrak ing Taiwan karo Music Street ing taun 2003.

Diskografi[besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

  • 2004:1st Choice Nicholas 首選張棟樑
  • 2005:Nicholas 張棟樑首張同名專輯 (Taiwan Version)
  • 2006:Only Nicholas 主打張棟樑
  • 2007:Prince Nicholas 王子
  • 2008:From Now On New Songs + Best Selection 新歌+精选
  • 2009:The Moment of Silence 沉默的瞬間
  • 2011:Let's Not Fall in Love Again 别再惊动爱情

EP[besut | besut sumber]

  • 2003:Nicholas Teo First EP (Malaysia Only)
  • 2005:Dearly Love You EP 只在乎你 EP (Malaysia Only)
  • 2015:To Be Nicholas Teo 怎樣的張棟樑
  • 2018:The Best is Yet to Come 最好的快要發生

OST[besut | besut sumber]

  • Smiling Pasta OST 微笑PASTA電視原聲帶 (2006)
  • Invincible Shan Bao Mei OST (2008)

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Judhul ing basa Cina Judhul Sérial Drama Meranaké
2006 微笑Pasta Smiling Pasta He Qun (何群)
2008 無敵珊寶妹 Invincible Shan Bao Mei Sun Wu Di (孫無敵)
2010 女王不下班 Four Gifts Ren Shao Ting (任少廷)
2012 愛情女僕 Lady Maid Maid Gao Xiao-jie (高孝介)
2013 K歌情人夢 K Song Lover Gu Hao Yu (谷皓宇)
2015 愛情有沒友 星座愛情水瓶女 AQUARIUS Wan Hong Zhi (萬弘志)
2019 一千個晚安 A Thousand Goodnights Cheng Nuo (程諾)

Film[besut | besut sumber]

Taun Judhul ing basa Cina Judhul Sérial Drama Meranaké Cathetan
2006 第三代 Third Generation Chen Li (陈利)
2007 料理鼠王 Ratatouille Linguini (小林/林葛尼 ) Voice for Mandarin release
2009 爱在首尔 Love in Seoul (Travelogue) Himself Short film
2010 初戀紅豆冰 Ice Kachang Puppy Love Passerby
2012 Warm Mickey (米奇) Short Film
2012 陪伴 Companionship Guang Zhi (廣植) Short Film
2018 為你寫詩 Crazy Little Things Himself

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "「遺憾讓我更加努力」 口傳系友張棟樑重返樂壇". Diarsip saka sing asli ing 2018-03-27. Dibukak ing 2021-04-01. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)