Nia Daniati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nia Daniati
Nia Daniati.jpg
Lair Nia Daniati
Pakaryan aktris
Taun aktif 1985-sekarang
Bojo Farhat Abbas

Nia Daniati (lair ing Jakarta, 17 April 1964; umur 55 taun) inggih punika penyanyi saking Indonesia ingkang misuwur ing taun 1980-an.[1] Nia misuwur minangka penyanyi ingkang nyanyikaken lagunipun Rinto Harahap.[1] Lagunipun Nia ingkang paling kawentar inggih punika Gelas-gelas Kaca.[1] Sasanesipun nyanyi, Nia ugi terjun ing jagad akting.[1] Sawetawis filem lan sinétron naté dipunparagani Nia.[1] Taun 1980, Nia pikantuk nominasi minangka aktris paling saé ing adicara Festival Film Indonesia FFI kanggé filem Antara Dia dan Aku.[1] Nia palakrami kaliyan Mohamad Hisham (wargi nagari Brunei Darussalam) ing tanggal 25 September 1991 ing Jakarta.[1] Saking palakrami punika patutan satunggal ingkang lair ing sasi Fèbruari 1992 kanthi nami Olivia Nathania. Kekalihipunpegatan ing taun 1993. Nia salajengipun palakrami malih kaliyan Farhat Abbas, satunggalipun pengacara ing taun 2002.[1] Nia ingkang ing wekdal punika gadhah yuswa 12 taun langkung sepuh tinimbang Farhat gadhah pamanggih boten dados masalah.[1] Kalih taun sasampunipun palakrami, Farhat dipunkabaraken sampun palakrami kaliyan satunggalipun gadis kanthi asma Melani Sukmawati (ingkang ing wekdal samanten nembé 24 taun yuswanipun) ing Bandung.[2] Setunggal taun sasampunipun punika, Farhat ngakeni sampun palakrami malih kaliyan randa, Ani Muryadi ing tanggal 19 JUni 2005.[3]

Lagu[besut | besut sumber]

  • Orang Ketiga
  • Gelas-Gelas Kaca
  • 365 Hari
  • Tak Ingin Seperti Dia
  • Kaulah Segalanya
  • Tikar Merah
  • Cintamu Cinta Apa
  • Hati Yang Sakit
  • Mana Sumpah & Janjimu
  • Bagai Bergantung Di Dahan Rapuh
  • Harus Bagaimana
  • Biarkan Aku Pergi
  • Hanya Ada Satu Cinta
  • Untuk Apa
  • Terlalu
  • Maafkan Daku

Album[besut | besut sumber]

  • Nia Daniati The Best Of Pop Bossas
  • Nia Daniati Mega Pop Intim Vol 3
  • Nia Daniati 15 Lagu Terbaik

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Buku Harian'

Kanugrahan[besut | besut sumber]

  • Nominasi FFI untuk Antara Dia dan Aku

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i [1] dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. Nia Daniaty Ditinggal Farhat Nikah Lagi? dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  3. Nia Daniati Beri Suaminya Kesempatan untuk Memilih dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

[2]