Nessa Sadin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nessa Sadin
Nessa sadin.jpg
Pakaryanaktris
Taun aktif2003-sekarang

Nessa Sadin (lair ing Jakarta, 6 Agustus 1981; umur 38 taun).[1] Nessa Sadin iku salah sijiné juru main sinétron lan filem.[1] Saliyané iku Nessa Sadin uga prodhuser.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Nessa Sadin iku anak wadon saka pasangan Erman Sadin lan Irene Nessa Sadin tau akting dadi ibu tiri ing sinétron kang judhulé Kisah Kasih di Sekolah.[1] Sinetron liyané kang tau dibintangi Nessa Sadin ya iku sinétron kang judhulé Liontin, sitkom Si Kokom, Kisah Cinta Si Hantu Cantik, Sheila, Anak Cucu Adam, Cinta Bunga, Chelsea, Janji Cinta, Aqso & Madina.[1] Saliyané akting ing sinétron, Nessa Sadin uga tau dadi presenter tayangan infotainment "Buah Bibir" (bareng karo Cut Memey) kang disiyarake ing ANTV.[1]

Nessa Sadin iku lulusan Fakultas Ékonomi Universitas Tarumanagara, Jakarta.[1] Nessa Sadin main ing filem The Wall nalika taun 2007.[1] Ing filem iki, Nessa main dadi juru main lan uga dadi prodhuser bareng karo penulis era 80-an kang jenengé Hilman 'Lupus' Hariwijaya.[1] Film iki duwé kerjasama karo Production House Lupus Entertainment.[1] Sadurungé pemutaran perdana filem THE WALL ing Planet Hollywood, ana kasus kang kebongkar.[2] Sejatiné Nessa Sadin lan Hilman tau arep paten-patenan.[2] Iki amarga béda penemu ngenani panggonan syuting.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Nessa Sadin.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Nessa Sadin.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. a b c kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)