Basa Navajo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Nav)
Jump to navigation Jump to search
Navajo
Diné bizaad
Asal USA
Laladan Arizona, New Mexico, Utah, Colorado
Panyatur asli
149,000 (1990)[1] (tanpa surya)
Dené–Yenisei?
Kodhe basa
ISO 639-1 nv
ISO 639-2 nav
ISO 639-3 nav
Navajo language spread in the United States.

Basa Navajo utawa basa Navaho (Diné bizaad) iku sawijining basa pribumi ing Amérika pérangan lor lan pasé ing sisih kidul-kulon Amérika Sarékat. Basa iki mligi dituturaké déning bebrayan Navajo lan cacahé penutur basa iki kurang luwih ana 175.000 jiwa. Basa Navajo kalebu rumpun basa Na-Déné. Miturut kodhe basa ISO 639-2 basa Navajo duwé kodhe basa telung digit: nav, lan miturut ISO 639-1 kodhe basa rong digit: nv.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Ethnologue, Languages of the World. SIL.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]