Basa Navajo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Navajo
Diné bizaad
Dituturaké ing USA
Wilayah Arizona, New Mexico, Utah, Colorado
Gunggung panutur 149,000 (1990)[1]
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Kodhe basa
ISO 639-1 nv
ISO 639-2 nav
ISO 639-3 nav
Navajo language spread in the United States.

Basa Navajo utawa basa Navaho (Diné bizaad) iku sawijining basa pribumi ing Amérika pérangan lor lan pasé ing sisih kidul-kulon Amérika Sarékat. Basa iki mligi dituturaké déning bebrayan Navajo lan cacahé penutur basa iki kurang luwih ana 175.000 jiwa. Basa Navajo kalebu rumpun basa Na-Déné. Miturut kodhe basa ISO 639-2 basa Navajo duwé kodhe basa telung digit: nav, lan miturut ISO 639-1 kodhe basa rong digit: nv.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Ethnologue, Languages of the World. SIL.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]