Nattō

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Natto lan okra Sushi

Nattō (納豆?) ya iku panganan tradhisional Jepang kang digawe saka wiji kedhelé kang difermentasi. Nattō padatan kanggo sarapan. Nattō kalebu panganan kan ngandhut protein akèh nanging uga duwé ambu kang kuwat. Ing Jepang, nattō paling kawentar iku ing tlatah Kanto wétan.

Nattō padatan dipangan karo sega anget lan dicampur kecap asin. Ing Hokkaido lan Tohoku lor, nattō disuguhake karo gula. Nattō uga dipigunakake kanggo panganan liya kaya ta nattō sushi, nattō toast, ing sup miso, salad, okonomiyaki, disuguhake bebarengan karo spaghetti, utawa digoreng. Nattō kang digaringake bisa dipangan minangka jajanan utawa gadhon. Saliyané iku uga ana ès krim nattō.