Musiyum Taman Prasasti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Musiyum Taman Prasasti

Musiyum Taman Prasasti punika salah satunggaling musiyum cagar budaya tilas jaman kolonial Walandi.[1] Musiyum Taman Prasasti punika wonten ing Jalan Tanah Abang No. 1, Jakarta Pusat.[1] Musiyum punika gadhah koleksi wujud koleksi prasasti nisan kuna saha miniatur makam kas saking 27 provinsi ing Indonesia.[1] Kajawi punika, musiyum punika ugi gadhah koléksi kereta jenazah antik.[1] Musiyum Taman Prasati punika wiyaripun 1,3 ha.[1] Musiyum taman Prasati kalebet musiyum kabuka ingkang mamèraken karya seni jaman rumiyin ngenani kapinteran para tukang reca, pahat, kaligrafer saha sastrawan.[1] Rumiyin Musiyum Taman Prasasti ingkang manggèn wonten Jl. Tanah Abang I punika dipun-ginakaken kanggé pemakaman umum Kebon Jahe Kober ingkang wiyaripun 5,5 ha saha nalika taun 1795 dipunyasa kanggé nggantosaken makam sanèsipun wonten pinggir gréja ingkang anami gréja Nieuw Hollandsche Kerk.[1] Greja punika sapunika dados salah satunggaling musiyum ugi ingkang anami Musiyum Wayang.[1] Makam enggl menik dipunyasa amargi makan ingkang lawas sampun kebak.[1] Makam énggal punika nyimpen koleksi nisan sakang taun-taun sadèrèngipun amargi kathah ingkang dipunpindahaken saking pemakaman Nieuw Hollandse Kerk nalika wiwitan abad kaping 19.[1] Nisan ingkang dipupindhahaken punika dipuparingi tandha tulisan HK,ingkang artosipun Hollandsche Kerk.[1] Nalika tanggal 9 Juli 1977, pemakaman Kebon Jahe Kober dados musiyum saha dipunbikak kanggé umum kanthi kolèksi prasasti, nisan, saha makam ingkang kathahipun 1.372.[1] Piranti punika dipundamel saking batu alam, marmer, saha perunggu.[1] Amargi sngrembakanipun kutha, wiyaripun musiyum punika kantun 1,3 ha.[1] Musiyum Taman Prasasti kalebet musiyum open air.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n indotravelers.com(dipunundhuh tanggal 19 September 2011)
  2. wartatv.com(dipunundhuh tanggal 19 September 2011)