Menyang kontèn

Musiyum Adityawarman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Museum Adityawarman

Musiyum Adityawarman inggih punika salah sawijining musiyum ing Sumatera Barat ingkang dumunung ing kutha Padang, papanipun wonten ing Jalan Diponegoro No. 10, kacamatan Padang Barat. Museum punika dipunresmikaken nalika tanggal 16 Maret 1977 déning Mantri Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia (Mendikbud), Prof. Dr. Syarif Thayeb. Museum punika wonten ing ngandhapipun wewenang saking pamaréntah laladan provinsi Sumatera Barat.[1]

Museum punika migunakaken nama sawijining raja ingkang naté nguwasani ing tlatah Malayapura inggih punika Adityawarman kanthi masa papréntahan antawis 1347-1375.[2].[3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [pranala mati permanèn] [http://www.muséum-adityawarman.com/ Situs Resmi Museum Adityawarman[pranala mati permanèn](dipunundhuh tanggal 30 Oktober 2012)
  2. [https://web.archive.org/web/20120115130538/http://sumbarprov.go.id/ Archived 2012-01-15 at the Wayback Machine. Museum Negeri Adityawarman Sumatera Barat Archived 2012-10-14 at the Wayback Machine.(dipunundhuh tanggal 30 Oktober 2012)
  3. [Situs Resmi Pamaréntah Laladan Provinsi Sumatera Barat](dipunundhuh tanggal 30 Oktober 2012)