Mulan (filem 1998)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Mulan ya iku filem animasi petualangan saka Amérika taun 1998 kang diprodhuksi déning Walt Disney Feature Animation kanggo Pictures Walt Disney. filem kasebut adhedhasar légenda Cina Hua Mulan, lan fitur animasi Disney kaping-36 lan filem animasi kaping sanga diprodhuksi lan dirilis nalika Disney Renaissance. filem iki disutradarai déning Tony Bancroft lan Barry Cook, kanthi crita déning Robert D. San Souci lan layar lebar déning Rita Hsiao, Philip LaZebnik, Chris Sanders, Eugenia Bostwick-Singer, lan Raymond Singer. Ming-Na Wen, Eddie Murphy, Miguel Ferrer lan bintang BD Wong ing versi Inggris, nalika Jackie Chan nyedhiyakaké swara Kapten Li Shang kanggo filem Cina.

Diprodhuksi lan dirilis nalika Disney Renaissance, Mulan yaiku filem sing pertama saka telung fitur sing diprodhuksi utamané ing studio animasi Disney ing Disney-MGM Studios ing Orlando, Florida . Pembangunan filem wiwit taun 1994, nalika sawatara pengawas seni dikirim menyang China kanggo nampa inspirasi seni lan budaya. Mulan uga ditampa apik déning kritikus lan publik, nyithak untung $ 304 yuta, oleh nominasi Golden Globe lan Academy Award, lan ngrebut pirang-pirang Annie Awards kalebu Best Animated Feature . Sawijining terusan filem iki yaiku Mulan II. Adaptasi live-action saka legenda sing diarahaké déning Niki Caro bakal dirilis ing 27 Maret, 2020.[3]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Ming-Na Wen minangka Mulan (swara nyanyi diwènèhaké déning Lea Salonga )
  • Eddie Murphy minangka Mushu
  • BD Wong minangka Kapten Li Shang (swara nyanyi sing diwènèhaké déning Donny Osmond )
  • Miguel Ferrer minangka Shan Yu
  • June Foray minangka Eyang Fa (swara nyanyi sing diwènèhaké déning Marni Nixon )
  • Harvey Fierstein minangka Yao
  • Gedde Watanabe minangka Ling (swara nyanyi sing diwènèhaké déning Matthew Wilder )
  • Jerry Tondo minangka Chien-Po
  • James Hong minangka Chi-Fu
  • Soon-Tek Oh minangka Fa Zhou
  • Pat Morita minangka Kaisar China
  • George Takei minangka Ancestor Kawitan
  • Miriam Margolyes minangka The Matchmaker
  • Freda Foh Shen minangka Fa Li
  • James Shigeta minangka General Li
  • Frank Welker minangka Cri-Kee lan Khan
  • Chris Sanders minangka Little Brother
  • Mary Kay Bergman minangka macem-macem leluhur

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Sajarah Dinasti Han (kanggo info ing pèriode filem iki wis adhedhasar)
  • Perang Han-Xiongnu (kanggo informasi konflik filem iki adhedhasar)
  • Daftar animasi Disney
  • Dhaptar filem animasi Disney miturut dongèng
  • Dhaptar filem-filem panjang
  • Dhaptar filem animasi tradisional

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Mulan". The-Numbers. Nash Information Services. Dijupuk May 14, 2012. 
  2. "Mulan (1998)". Box Office Mojo. Dijupuk August 11, 2007. 
  3. McClintock, Pamela; Couch, Aaron (March 1, 2018). "Live-Action 'Mulan' Pushed Back More Than a Year to Spring 2020". The Hollywood Reporter. Dijupuk March 1, 2018. 

Bibliografi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]