Mulan II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Mulan II iku film sekuèl Amérikah Sarékat saka film animasi Mulan (1998) gawéan Walt Disney Picture. Sutradara  film iki Darrell Rooney lan Lynne Southerland.[1] Diprodhuksi déning Jennifer Blohm, panganggit musik déning Joel McNeely, lan, ditulis déning Michael Lucker, Chris Parker, Roger S. H. Schulman. Pawèwèh panyaruwé Rotten Tomat, menèhi film tingkat 0% adheéhasar panyaruwé saka 5 kritikus, kanthi rata-rata skor saka 3.9/10.[2][3][4][5]

Plot[besut | besut sumber]

Film iki kadadéyan watara sesasi sawisé film sadurungé (Mulan). Mulan ditampilaké banget gemati marang bocah-bocah, mligi bocah wadon. Sawijining dina, Shang wis disiapaké dadi jendral, nglamar Mulan, lan ditampa déning Mulan. Wiwitané, Mushu seneng ing jejodhoan iki, nanging nalika para leluhur ngandika, yèn Mulan jejodhoan, dhèwèké bakal bali ing pakaryan lawas, ya iku nabuh gong. Wusana, Mushu kepengin kanggo mupu pasangan kasebut. Mulan lan Shang lunga menyang  kraton. Kaisar ngandika Mongolia kepengin nelukake China wektu iki, amarga saka iku, dhèwèké kepengin Mulan lan Shang nggawa anaké wadon telu, yaiku, Mei, Su, lan Ting Ting jejodhowan karo pangéran tengah kanggo beraliansi.

Mulan lan Shang mutusaké ngajak Yao, Ling, lan Chien Po. Sawijining wengi, katelu tentara iki nggawa para putri menyang desa paling cedhak kanggo seneng-seneng, lan Mushu kasil ngapusi Shang menawa Mulan ngrasani dhèwèké. Wusana sesambungan iki rusak.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Mulan II". CINEMABLEND. 2016-05-27. Dijupuk 2018-02-15. 
  2. "Rottentomatoes: Mulan II". 
  3. Hettrick, Scott (2002-02-19). "Disney bets on Piglet’s prospects". Variety (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-02-15. 
  4. "Video Premiere Awards". www.videopremiereawards.com. Dijupuk 2018-02-15. 
  5. "Disney Animation Archive: Deleted Movies/Mulan 3/Notes/index.php". 2012-03-22. Dijupuk 2018-02-15.