Mulan II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mulan II
Gambar:Mulan2DVD.jpg
DVD cover
Disutradarani Darrell Rooney
Lynne Southerland
Diprodhuseri Jennifer Blohm
Diskénariyoni Michael Lucker
Chris Parker
Roger S. H. Schulman
Dibintangi Mark Moseley
Ming-Na Wen
B.D. Wong
Lucy Liu
Harvey Fierstein
Sandra Oh
Gedde Watanabe
Lauren Tom
Jerry Tondo
Dimusiki Joel McNeely
Dibesut déning Pam Ziegenhagen
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Buena Vista Home Entertainment
Tanggal metu
  • Novèmber 3, 2004 (2004-11-03) (premiere)
  • Fèbruari 1, 2005 (2005-02-01) (United States)
Suwéné
79 minutes
Nagara United States
Basa Inggris

Mulan II iku film sekuèl Amérika Sarékat saka film animasi Mulan (1998) gawéan Walt Disney Picture. Sutradara  film iki Darrell Rooney lan Lynne Southerland.[1] Diprodhuksi déning Jennifer Blohm, panganggit musik déning Joel McNeely, lan, ditulis déning Michael Lucker, Chris Parker, Roger S. H. Schulman. Pawèwèh panyaruwé Rotten Tomat, menèhi film tingkat 0% adheéhasar panyaruwé saka 5 kritikus, kanthi rata-rata skor saka 3.9/10.[2][3][4][5]

Plot[besut | besut sumber]

Film iki kadadéyan watara sesasi sawisé film sadurungé (Mulan). Mulan ditampilaké banget gemati marang bocah-bocah, mligi bocah wadon. Sawijining dina, Shang wis disiapaké dadi jendral, nglamar Mulan, lan ditampa déning Mulan. Wiwitané, Mushu seneng ing jejodhoan iki, nanging nalika para leluhur ngandika, yèn Mulan jejodhoan, dhèwèké bakal bali ing pakaryan lawas, ya iku nabuh gong. Wusana, Mushu kepengin kanggo mupu pasangan kasebut. Mulan lan Shang lunga menyang  kraton. Kaisar ngandika Mongolia kepengin nelukake China wektu iki, amarga saka iku, dhèwèké kepengin Mulan lan Shang nggawa anaké wadon telu, yaiku, Mei, Su, lan Ting Ting jejodhowan karo pangéran tengah kanggo beraliansi.

Mulan lan Shang mutusaké ngajak Yao, Ling, lan Chien Po. Sawijining wengi, katelu tentara iki nggawa para putri menyang desa paling cedhak kanggo seneng-seneng, lan Mushu kasil ngapusi Shang menawa Mulan ngrasani dhèwèké. Wusana sesambungan iki rusak.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Mulan II". CINEMABLEND. 2016-05-27. Dijupuk 2018-02-15. 
  2. "Rottentomatoes: Mulan II". 
  3. Hettrick, Scott (2002-02-19). "Disney bets on Piglet’s prospects". Variety (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-02-15. 
  4. "Video Premiere Awards". www.videopremiereawards.com. Dijupuk 2018-02-15. 
  5. "Disney Animation Archive: Deleted Movies/Mulan 3/Notes/index.php". 2012-03-22. Dijupuk 2018-02-15.