Muhammad Alwi Dahlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhammad Alwi Dahlan
Alwi dahlan PYO.jpg
Mantri Komunikasi lan Informatika Républik Indonésia 24
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéR. Hartono
Kang sawiséYunus Yosfiah
Rerincèn dhiri
Lair (1933-05-15) Mèi 15, 1933 (umur 86)
Indonésia Padang, Sumatra Kilèn, Indonésia
AgamaIslam

Muhammad Alwi Dahlan (lair ing Padang, Sumatra Kilèn, 15 Mèi 1933; umur 86 taun) inggih punika salah satunggalipun tokoh pulitik Indonésia.[1] Panjenenganipun njabat dados Mantri Penerangan nalika Maret-Mèi 1998 lan wakil kepala BP-7 nalika wekdal pamaréntahanipun Présidhén Soeharto.[1] Panjenenganipun sampun kathah pikantuk bebingah nasional, kados Bintang Jasa Utama saking Présidhén Soeharto, nalika tanggal 17 Agustus 1994 lan Anugeraha Sewaka Winayararoha (Bebingah Pangabdian Pendidikan inggil) saking Dirjen Dikti, 2006.[1]

Alwi Dahlan punika tiyang Indonésia kapisan ingkang pikantuk gelar dhoktor ngèlmu komunikasi ing Amérikah Sarékat.[1][2] Nalika panjenenganipun taksih kuliyah S1 ing Fakultas Ékonomi Universitas Indonesia, panjenenganipun pikantuk beasiswa saking pamaréntah Amérika serikat ing taun 1956 ingkang ndadosaken panjenenganipun nglajengaken pendidikanipun ing Amérikah Sarékat nalika taun 1956. Panjenenganipun pikantuk gelar master (B.A) nalika taun 1961 saking Universitas Amérika, Washington D.C. lan ing pungkasanipun panjenenganipun pikantuk gelar dhoktor ing babagan ngèlmu komunikasi ing Universitas Illinois, Urbana, Amérikah Sarékat nalika taun 1967 kanthi tesis ingkang irah-irahanipun Anonymous Disclosure of Government Information as a Form of political Communication.[1]

Muhammad Alwi Dahlan punika putranipun Dahlan Sjarif Datuk Djundjung, satunggalipun bupati ing kantor Gubernur sumatra Tengah.[2] Alwi Dahlan ing alamamateripun Fisip-UI wiwit taun 1969 ngantos 1992 namung pinitados minangka dhosèn boten tetep.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Prof. Dr. M. Alwi Dahlan dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)
  2. a b c M Alwi Dahlan Dhoktor Ilmu Komunikasi Pertama di Indonesia dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Dhoktor Ilmu Komunikasi Pertama