Mors

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas mors

Mors (basa Rusia: морс ) minangka minuman buah Ruslan sing ora karbonasi [1][2][3] disiapake saka woh wohan beri, umume saka lingonberry lan cranberry (sanajan kadang blueberry, strawberry, raspberry utawa sea-buckthorn ). Digawe kanthi woh wohan beri sing nggodhok karo gula utawa mung nyampur jus murni karo banyu legi. Sawetara merek komersial modern nggunakake jus fermentasi lan klarifikasi sing dicampur karo sirup gula lan banyu ngombe. Daripada jus, ekstrak woh bisa digunakake kanthi tambahan esensi aromatik, asam panganan organik, gula, pewarna lan banyu ngombe. Mors asring digunakake ing koktail alkohol, asring dicampur karo vodka .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "ЭСБЕ/Морс — Викитека". ru.wikisource.org. Dibukak ing 2019-05-29.
  2. "Mors: Russian Fruit Drink". Diarsip saka sing asli ing 2014-05-17. Dibukak ing 2014-05-15.
  3. "CranberryJuice". NMU Languages, Literatures and International Studies (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-05-29.