Modem GSM

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Modem Telkomsel Flash

Modem GSM ya iku modem sing migunakaké sistem tèknologi modem sèlulèr (GPRS, UMTS, HSPA, EVDO, WiMax, Lsp), racaké dikenal uga jénénge modem nirkabel (kadang-kadang uga mau modem seluler). Modem nirkabel bisa nancep ing laptop utawa piranti sing tipené exsternal. Modem nirkabel exsternal wujud connect card (kertu koneksi), modem usb kanggo mobile broadband lan router seluler. Kertu koneksi ya iku PC card utawa Expresscard sing ditancepaké ana ing slot PCMCIA/PC Card/Expresscard slot ing komputer. USB modem nirkabel migunakaké port USB ing laptop. Salah sijining router seluler mungkin duwé data card eksternal (Aircard) sing dilebokaké ing njeroné. Sebagian gedhé router seluler ngolehaké datacards utawa modem USB [1]

Ing pangertèn liya Modem GSM ya iku modem sing migunakaké telepon seluler kanggo transfer sistem datané. modem GSM iki bisa digunakaké maring kertu seluler saka provider apa waé asal saka GSM, upamané PT Telkomsel, Indosat, Axis, XL Axiata, lsp [2].

Cara kerjané modem GSM[besut | besut sumber]

Modem GSM racaké didol pakètan bareng SIM Card gawané kertu GSM kui mau. Misalé kertu GSM Telkomsel didol ing gerai Telkomsel wés kalebu modem lan SIM Card saka Telkomsel mau. Utawa misalé manèh modem GSM sing sak pakèt karo kertu XL, mestiné ing modem GSM kui mau isiné kertu XL sing dadi simcard lan akèh-akehé didol ing gerai-gerai XL Axiata.

Rega Modem GSM manéka warna lan gumantung karo fasilitas sing diwènèhi déning provider telekomunikasi mau. Ana provider telekomunikasi sing mènèhi pelayanan internet kanthi rega tartamtu lan kecepetan tartamtu. Ana uga provider sing mènèhi pelayanan tambahan amarga nukoni produk mau ing gerai-gerai resmi, lsp.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. http://www.jaringankomputer.org/modem-gsm/(dipununduh tanggal 17 Sepetember 2012))
  2. http://www.anneahira.com/modem-gsm.htm(dipununduh tanggal 18 September 2012)