Mlinci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mlinci
Mlinci.jpg
Roast chicken with mlinci and sauce
JinisFlatbread
AjanganSide dish
Panggonan asalCroatia, Serbia, Slovenia
Woworan pokokFlour, salt, and water
Buku masakan: Mlinci  Médhia: Mlinci

Mlinci minangka sajian ing basa Kroasia, lan masakan Slovenia . Iki minangka roti lapis garing sing lancip sing gampang disiyapake kanthi mung tuangake banyu asin utawa sup sing dicelupake ing mlinci .

Kanggo nyiyapake mlinci krasan, adonan digawe saka glepung, uyah, lan banyu, kadang uga nganggo endhog lan lemak. Adonan banjur digulung udakara 1 mm kandel lan 20 nganti 30 cm amba, lan dipanggang ing oven utawa ing piring panas. Mengko dipecah dadi 5 ukuran cm sadurunge persiyapan pungkasan karo banyu panas utawa sup.Mlinci uga bisa dilayani kanthi rendhem potongan sing wis garing ing netes saka daging panggang. Daging panggang dibuwang saka wajan lan potongan-potongan sing rusak dilebokake ing lemak ing baki, banjur dipanggang sajrone wektu sing sithik. Mlinci banjur disajikake minangka sajian sampingan sing dibakar panggang utama.