Mitsui & Co.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Mitsui & Co., Ltd. (三井物産 Mitsui Bussan?)) minangka salah sawijining sogo shosha (perusahaan perdagangan umum) ing Jepang; iku bagéan saka Grup Mitsui, lan dhaérah bisnisé kalebu ènergi, mesin, bahan kimia, panganan, tekstil, logistik, keuangan, lan liya-liyané.

Sejarah[besut | besut sumber]

Perusahaan iki diadegaké ing taun 1876 kanthi 16 anggota, kalebu pendiriné ya iku Takashi Masuda. Tujuané ngembangaké bisnis sing diduwèni déning warga Jepang amarga perdagangan internasional Jepang dikuasai wong asing wiwit pungkasan jaman Edo. Ing pungkasan Perang Donya II, perusahaan iki dadi perusahaan perdagangan raksasa kang unggul, nanging dibubaraké amarga GHQ .[1]

Mitsui & Co. saiki sing diadegaké ing taun 1947 minangka Daiichi Bussan Kaisha, Ltd. Ing taun 1959, perusahaan iki gabungan karo sawetara perusahaan dagang liyané lan ngganti jenengé dadi Mitsui & Co, Ltd. [2]

Sajroné tuwuhé ékonomi Jepang sing cepet, perusahaan kasebut dadi pemain utama ing proyek sumber daya alam utama. Ing taun 1971, perusahaan iki njupuk gas ing pesisir cedhak Das Island ing Abu Dhabi, sing nyedhiyakaké gas alam cair menyang Jepang kanthi èksklusif. Perusahaan iki nandur modhal ing proyèk LNG Australia Kulon ing taun 1985 lan ing proyèk Sakhalin II ing taun 1994.[2]

Wilayah bisnis[besut | besut sumber]

Mitsui nduwèni enem wilayah bisnis utama:[3]

  • Ènergi: wiwitan pembangunan lan dagang ing lenga lan gas.[4] Mitsui duwé loro proyèk ènergi utama ing Amérika Sarékat, ya iku Marcellus Shale ing Mid-Atlantik lan Eagle Ford Shale ing Texas.[5]
  • Logam: Pangembangan lan perdagangan kanthi fokus ing wesi lan waja . Ing taun 2014, Mitsui entuk proyèk ing tambang batu bara Moatize lan pembangunan rél lan pelabuhan Nacala ing Mozambique saka perusahaan pertambangan Brasil Vale.[6]
  • Bahan kimia: bahan kimia dhasar kalebu pupuk, bahan éléktronik lan bahan fungsional.
  • Mesin lan Infrastruktur: Sadean, finansial lan invèstasi ing kapal, pesawat, mobil, lan mesin abot liyané.
  • Gaya urip: panganan, toko, kesehatan, fashion, perhutanan lan real estate. Ing taun 2014, CEO Masami Iijima ngertèni bagean iki minangka wilayah sing cocog, utamané hubungané karo Mitsui karo Lippo Group ing Indonésia.
  • Informasi lan Pembangunan Corporate: teknologi informasi, keuangan lan logistik.

Kegiatan pungkasan[besut | besut sumber]

  • Proyèk layanan perawatan limbah, Mèksiko
  • Proyèk LNG Sakhalin II, Ruslan
  • Proyèk Power Photovoltaic, Catalonia, Spanyol
  • Disualekno saka Taiwan TV Shopping Company
  • Proyèk Biofuel Brasil karo Petrobras
  • Proyèk Bald Hills Wind Farm, Victoria, Australia
  • Proyèk Umm Al Nar Power and Water Project, Abu Dhabi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Americans as proconsuls : United States military government in Germany and Japan, 1944-1952. Wolfe, Robert, 1921-. Carbondale: Southern Illinois University Press. 1984. pp. 148–149. ISBN 0809311151. OCLC 9465314.CS1 maint: others (link)
  2. a b "History". Mitsui & Co., Ltd. Diarsip saka sing asli ing 6 May 2015. Dibukak ing 5 June 2015.
  3. "Six business areas". Mitsui & Co., Ltd. Diarsip saka sing asli ing 19 June 2015. Dibukak ing 5 June 2015.
  4. "Consolidated Financial Results" (PDF). Mitsui & Co. 6 November 2014. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 22 January 2015. Dibukak ing 22 January 2015.
  5. Fukase, Atsuko (30 January 2015). "Mitsui Remains Focused on Resources". The Wall Street Journal. Dibukak ing 5 June 2015.
  6. Iwata, Mari (9 December 2014). "Mitsui to Buy Into Some Vale Operations in Mozambique". The Wall Street Journal. Dibukak ing 5 June 2015.

Pranala njaba[besut | besut sumber]