Quentin Tarantino: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| birth_date = {{birth date and age|1963|3|27}}
| birth_place = [[Knoxville, Tennessee]], U.S.
| occupation = Film direktorDirektor, prodhuser, cinematographer, aktor
| genre =
| years_active = 1987
}}
'''Quentin Jerome Tarantino''' ({{lahirmati||27|3|1963}}) dhèwèké iku [[sutradara]], [[aktor]], lan [[penulis skenario]] kang tau menangaké ajang [[Academy Awards|piala Oscar]] kang asalé saka [[Amérika Sarékat]], Dhèwèké dingerteni duwé profesi dadi [[aktor]], [[sutradara]], [[presenter]] lan panulis naskah [[filem]].<ref name="tarantino">[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/ biografi Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
 
[[Film]] ''MY BEST FRIEND'S BIRTHDAY'',kang diputer nalika taun [[1987]] dadi debut filemé yang paling baik nalika dadi [[aktor]],
[[sutradara]], penulis naskah sakaligus dadi prodhuser.<ref name="tarantino"/>
 
Sawisé iku dhèwèké nyusul kanggo dolanan peran ning filem-filemé kang uga sukses, kaya ta nalika dolanan peran [[Mr. Brown]]
peran ning [[filem]] RESERVOIR DOGS, [[filem]] mau diputer nalika taun [[1992]], dadi [[Jimmie Dimmick]] ning [[filem]] kang judhulé PULP FICTION.<ref name="tarantino"/>
 
Film PULP FICTION iku diputer nalika taun [[1994]], main dadi [[Richie Gecko]] ning [[filem]] FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun [[1996]]),
Main peran dadi [[Pick-Up Guy]] ning filem kang judhulé [[DESPERADO]] (nalika taun [[1995]])
lan dhèwèké uga taun main peran dadi [[Warren]] ning filem GRINDHOUSE.<ref name="tarantino"/>
 
Ora namung dadi sutradara, dhèwèké kang kreatip iku uga akiré bisa nyipta karya, kang kaya ta :<ref name="tarantino"/>:
 
* PULP FICTION diputer nalika taun [[1994]],
* ER nalika taun [[1995]],
 
Ning filem-filem kasil karyané, filem Tarantino uga dadi panyerat naskahé.<ref name="tarantino"/>
 
Lewat PULP FICTION kang diputer ning taun [[1994]], dhèwèké bebarengan karo [[Roger Avary]], bisa ngeraih Best Original Screenplay ning ajang
Oscar nalika taun [[1994]].<ref name="tarantino"/>
 
Ning kauripan pribadiné, Tarantino dikabaraké tau njalin gayutan karo [[aktris]] [[Mira Sorvino]], sutradara [[Allison Anders]] lan [[Sofia Coppola]].<ref name="tarantino"/>
 
Jeneng saka [[aktris]] [[Julie Dreyfus]], [[Shar Jackson]], [[Kathy Griffin]], [[Margaret Cho]], sarta [[artis]] [[Uma Thurman]] uga tau karan-sebut
tau duwé gayutan kusus karo [[aktor]] lan [[sutradara]] Quentino Tarantino.<ref name="tarantino"/>
 
Ning taun [[2009]], Tarantino wiwit anggawe [[filem]] kang judhulé INGLOURIOUS BASTERDS kang dibintangi [[Brad Pitt]].<ref name="tarantino"/>
 
Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori
Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori Best Director lan ning ajang Grammy fiim mau dinominasikaké dadi Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture, Television, or Other Visual Media.<ref name="tarantino"/>
 
Television or Other Visual Media.<ref name="tarantino"/>
Ning ajang Academy Awards, filem mau uga olih rong nominasi, Best Director lan Best Original Screenplay.<ref name="tarantino"/>
 
Taun [[2011]], naskah filemé kang paling anyar kabongkar.<ref name="quentin">[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/berita/ berita Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
 
Film]] mau judhulé DJANGO UNCHAINED.<ref name="quentin"/>
 
Film kang judhulé DJANGO UNCHAINED iki temané babagan spaghetti western.<ref name="quentin"/>
 
== Cathetan suku ==
{{Reflistreflist}}
 
[[Kategori:Lair 1963]]
[[Kategori:Sutradara Amérika Sarékat]]
[[Kategori:Aktor Amérika]]
[[Kategori:Skenario Asli Paling Apik (Academy Awards)]]
[[Kategori:Lair 1963]]

Menu navigasi