Quentin Tarantino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino by Gage Skidmore.jpg
Tarantino in 2015
LairQuentin Jerome Tarantino
(1963-03-27) Maret 27, 1963 (umur 56)
Knoxville, Tennessee, U.S.
PakaryanDirektor, prodhuser, cinematographer, aktor
Taun aktif1987

Quentin Jerome Tarantino (lair 27 Maret 1963; umur 56 taun) iku sawijining sutradara, aktor, lan panulis skenario kang tau menangaké ajang piala Oscar kang asalé saka Amérikah Sarékat, Dhèwèké dingerteni duwé profesi dadi aktor, sutradara, presenter lan panulis naskah filem.[2] Filmé dhèwèké, My Best Friend's Birthday, kang diputer nalika taun 1987, filemé dhèwèké kang paling apik pisanan nalika dhèwèké dadi aktor, sutradara, penulis naskah uga prodhuser.[2] Sawisé iku dhèwèké nyusul dadi paraga ing filem-filemé kang uga sukses, kaya ta dadi Mr. Brown ing filem Reservoir Dogs, kang diputer nalika taun 1992. Dhèwèké uga maragakaké Jimmie Dimmick ing filem asesirah Pulp Fiction.[2]

Film PULP FICTION iku diputer nalika taun 1994, main dadi Richie Gecko ning filem FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun 1996), main peran dadi Pick-Up Guy ning filem kang judhulé DESPERADO (nalika taun 1995), lan dhèwèké uga taun main peran dadi Warren ning filem GRINDHOUSE.[2]

Ora namung dadi sutradara, dhèwèké kang kreatip iku uga akiré bisa nyipta karya, kang kaya ta:[2]

  • PULP FICTION diputer nalika taun 1994,
  • ER nalika taun 1995,
  • JIMMY KIMMEL LIVE nalika taun 2004,
  • CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION diputer nalika taun 2005,
  • KILL BILL kang diputer nalika taun 2004,
  • SIN CITY diputer nalika taun 2005 lan filem
  • DEATH PROOF, [[filem iki diputer nalika taun 2007.

Ning filem-filem kasil karyané, filem Tarantino uga dadi panyerat naskahé.[2]

Lewat PULP FICTION kang diputer ning taun 1994, dhèwèké bebarengan karo Roger Avary, bisa ngeraih Best Original Screenplay ning ajang Oscar nalika taun 1994.[2]

Ning kauripan pribadiné, Tarantino dikabaraké tau njalin gayutan karo aktris Mira Sorvino, sutradara Allison Anders lan Sofia Coppola.[2]

Jeneng saka aktris Julie Dreyfus, Shar Jackson, Kathy Griffin, Margaret Cho, sarta artis Uma Thurman uga tau karan-sebut tau duwé gayutan kusus karo aktor lan sutradara Quentino Tarantino.[2]

Ning taun 2009, Tarantino wiwit anggawe filem kang judhulé INGLOURIOUS BASTERDS kang dibintangi Brad Pitt.[2]

Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori Best Director lan ning ajang Grammy fiim mau dinominasikaké dadi Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture, Television, or Other Visual Media.[2]

Ning ajang Academy Awards, filem mau uga olih rong nominasi, Best Director lan Best Original Screenplay.[2]

Taun 2011, naskah filemé kang paling anyar kabongkar.[3]

Film]] mau judhulé DJANGO UNCHAINED.[3]

Film kang judhulé DJANGO UNCHAINED iki temané babagan spaghetti western.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Elfman, Mali. "Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds Interview". ScreenCrave. 
  2. a b c d e f g h i j k l biografi Quentin Tarantino dipununduh tanggal 28 Juli 2011
  3. a b c berita Quentin Tarantino dipununduh tanggal 28 Juli 2011