Quentin Tarantino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino (Berlin Film Festival 2009).jpg
Lair Quentin Jerome Tarantino
(1963-03-27) Maret 27, 1963 (age 53)
Knoxville, Tennessee, U.S.
Pakaryan Film direktor, produser, cinematographer, aktor
Taun aktif 1988

Quentin Jerome Tarantino (lair 27 Maret 1963; umur 53 taun) dheweké iku sutradara, aktor, lan penulis skenario kang tau menangaké ajang piala Oscar kang asalé saka Amerika Serikat, Dheweké dingerteni anduwèni profesi dadi aktor, sutradara, presenter lan panulis naskah film.[2] Film MY BEST FRIEND'S BIRTHDAY,kang diputer nalika taun 1987 dadi debut filmé yang paling baik nalika dadi aktor, sutradara, penulis naskah sakaligus dadi produser.[2] Sawisé iku dheweké nyusul kanggo dolanan peran ning film-filmé kang uga sukses, kayata nalika dolanan peran Mr. Brown peran ning film RESERVOIR DOGS, film kasebut diputer nalika taun 1992, dadi Jimmie Dimmick ning film kang judulé PULP FICTION.[2] Film PULP FICTION iku diputer nalika taun 1994, main dadi Richie Gecko ning film FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun 1996), Main peran dadi Pick-Up Guy ning film kang judulé DESPERADO (nalika taun 1995) lan dheweké uga taun main peran dadi Warren ning film GRINDHOUSE.[2] Ora namung dadi sutradara, dheweké kang kreatip iku uga akiré bisa nyipta karya , kang kayata [2]:

  • PULP FICTION diputer nalika taun 1994,
  • ER nalika taun 1995,
  • JIMMY KIMMEL LIVE nalika taun 2004,
  • CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION diputer nalika taun 2005,
  • KILL BILL kang diputer nalika taun 2004,
  • SIN CITY diputer nalika taun 2005 lan film
  • DEATH PROOF, [[film iki diputer nalika taun 2007.

Ning film-film kasil karyané, film Tarantino uga dadi panyerat naskahé.[2] Lewat PULP FICTION kang diputer ning taun 1994, dheweké bebarengan karo Roger Avary, bisa ngeraih Best Original Screenplay ning ajang Oscar nalika taun 1994.[2]

Ning kauripan pribadiné, Tarantino dikabaraké tau njalin hubungan karo aktris Mira Sorvino, sutradara Allison Anders lan Sofia Coppola.[2] Jeneng saka aktris Julie Dreyfus, Shar Jackson, Kathy Griffin, Margaret Cho, sarta artis Uma Thurman uga tau disebut-sebut tau anduwèni hubungan kusus karo aktor lan sutradara Quentino Tarantino.[2]

Ning taun 2009, Tarantino mulai anggawe film kang judulé INGLOURIOUS BASTERDS kang dibintangi déning Brad Pitt.[2] Film INGLOURIOUS BASTERDS iki olih nominasi ning ajang Golden Globes babagan kategori Best Director lan ning ajang Grammy fiim kasebut dinominasikaké dadi Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture, Television or Other Visual Media.[2] Ning ajang Academy Awards, film kasebut uga olih rong nominasi, Best Director lan Best Original Screenplay.[2]

Taun 2011, naskah filmé kang paling anyar kabongkar.[3] Film]] kasebut judulé DJANGO UNCHAINED.[3] Film kang judulé DJANGO UNCHAINED iki temané babagan spaghetti western.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Elfman, Mali. "Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds Interview". ScreenCrave. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)biografi Quentin Tarantino dipununduh tanggal 28 Juli 2011
  3. ^ a b c (id)berita Quentin Tarantino dipununduh tanggal 28 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Quentin_Tarantino&oldid=998473"