Menyang kontèn

Mesin diesel: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
(→‎Pranala njaba: replaced: Pranala jaba → Pranala njaba)
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
'''Mesin diesel''' iku sajinis [[mesin pambakaran jero]]; luwih spesifik manèh, sawijining [[mesin pemicu komprèsi]], sing [[bahan bakar]]é diurupaké déning [[suhu]] dhuwur/panas [[gas]] sing dikomprèsi, lan dudu nganggo alat liya kayadéné [[busi]]).
 
Mesin iki ditemokakétinemu ing taun [[1892]] déning [[Rudolf Diesel]], sing nampa [[patèn]] ing tanggal [[23 Februari]] [[1893]]. Diesel kepingin gawé mesin sing bisa dipigunakaké nganggo manéka warna bahan bakar kalebu awu batu bara. Dhèwèké mamèraké ing Exposition Universelle ([[Pameran Donya]]) taun [[1900]] kanthi nganggo lenga kacang (pirsani [[biodiesel]]). Sabanjuré didandani lan disampurnakaké déning [[Charles F. Kettering]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan