Gregor Mendel: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
23 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan
(→‎top: ganti kat, replaced: hukum → kukum)
(→‎top: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
[[Gambar:Gregor_Mendel_Monk.jpg|thumb|265px|right|Gregor Mendel]]
 
'''Gregor Johann Mendel''' ({{lahirmati|[[Hynčice]] (Heinzendorf bei Odrau), [[Kakaisaran Austria]] (sapuniki mlebet Républik [[CekoRépublik Céko]])|20|7|1822|[[Brno]], [[Kakaisaran Austria-Hungaria]] (sapuniki CekoRépublik Céko)|6|1|1884}}) dipunsepakati minangka Bapak Pangadeg Genetika. Manggèn ing Brno (Jerman: Brunn), [[Austria]] (sapuniki bagéyanpérangan saking Républik [[Ceko]]), panjenenganipun punika satunggiling [[rahib]] [[Katulik]] ingkang ugi mucal dhateng sekolah. Raos péngin mangertosipun ingkang inggil nuntun panjenenganipun nglampahi pedamelan pasilangan lan pamurnèn tanduran [[ercis]]. Liwat pacobènipun puniki panjenenganipun nyimpulaken sapérangan aturan ('kukum') ngenani pawarisan sifat ingkang dipuntepangi kanthi nami [[Hukum Pawarisan Mendel]].
 
{{commons|Gregor Mendel}}
352.737

besutan

Menu navigasi