Gregor Mendel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gregor Mendel

Gregor Johann Mendel (lair ing Hynčice (Heinzendorf bei Odrau), Kakaisaran Austria (sapuniki mlebet Républik Républik Céko), 20 Juli 1822 – pati ing Brno, Kakaisaran Austria-Hungaria (sapuniki Républik Céko), 6 Januari 1884 ing yuswa 61 taun) dipunsepakati minangka Bapak Pangadeg Genetika. Manggèn ing Brno (Jerman: Brunn), Austria (sapuniki péranganing Républik Ceko), panjenenganipun punika satunggiling rahib Katulik ingkang ugi mucal dhateng sekolah. Raos péngin mangertosipun ingkang inggil nuntun panjenenganipun nglampahi pedamelan pasilangan lan pamurnèn tuwuhan ercis. Liwat pacobènipun puniki panjenenganipun nyimpulaken sapérangan aturan ('kukum') ngenani pawarisan sipat ingkang dipuntepangi kanthi nami Hukum Pawarisan Mendel.