Michael Phelps

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Michael Phelps
Michael Phelps medal 2008 Olympics.jpg
Michael Phelps, 2008
Lair Michael Fred Phelps II[1]
(1985-06-30) Juni 30, 1985 (umur 33)
Towson, Maryland
Bangsa Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Jeneng liya MP; The Baltimore Bullet;[2] Flying Fish[3]
Pakaryan Atlet
Dhuwur 193 cm (6 ft 4 in)
Bobot 88 kg (194 lb)
Medal record
Renang Lanang
Representing Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Olimpiade
Emas Athena 2004 100 m gaya kupu-kupu
Emas Athena 2004 200 m gaya kupu-kupu
Emas Athena 2004 200 m gaya ganti
Emas Athena 2004 400 m gaya ganti
Emas Athena 2004 4×200 m gaya bébas
Emas Athena 2004 4×100 m gaya ganti
Emas Beijing 2008 200 m gaya bébas
Emas Beijing 2008 100 m gaya kupu-kupu
Emas Beijing 2008 200 m gaya kupu-kupu
Emas Beijing 2008 200 m gaya ganti
Emas Beijing 2008 400 m gaya ganti
Emas Beijing 2008 4×100 m gaya bébas
Emas Beijing 2008 4×200 m gaya bébas
Emas Beijing 2008 4×100 m gaya ganti
Emas London 2012 100 m gaya kupu-kupu
Emas London 2012 200 m gaya ganti
Emas London 2012 4×200 m gaya bébas
Emas London 2012 4×100 m gaya ganti
Perak London 2012 200 m gaya kupu-kupu
Perak London 2012 4×100 m gaya bébas
Prunggu Athena 2004 200 m gaya bébas
Prunggu Athena 2004 4×100 m gaya bébas

Michael Fred Phelps II (lair ing Baltimore, Maryland, Amérika Sarékat, 30 Juni 1985; umur 33 taun) ya iku salah sijiné atlet nglangi (renang) saka Amérika Sarékat lan kalebu pamecah rekor donya (awit 2006).

Karier[besut | besut sumber]

Nalika umur 15 taun, Michael Phelps mèlu partisipasi Olimpiade 2000 ing Sydney minangka parenang putra paling enom ing ajang Olimpiade awit 68 taun. Nanging piyambake ora menang medali, Phelps finis urutan kalima nomer 200m gaya kupu-kupu. Karire Phelps banjur maju lan misuwur ing jagad lomba renang. 5 sasi sawisé Olimpiade Sydney, Phelps mecahke rekor donya 200 m gaya kupu-kupu. Nalika iku umuré Phelps ya iku 15 taun, 9 sasi. Phelps banjur mecahke rekor donya manèh ing Kajuwaraan Donya Renang ing Fukuoka, Jepang (1:54.58). Taun 2002 ing kajuwaraan nasional ing Fort Lauderdale, Florida, Phelps uga mecahke rekor donya ing nomer 400 m gaya individual lan mecahkan rekor nasional AS ing nomer 100 m gaya kupu-kupu lan nomer 200 m gaya individual.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Michael Phelps". TVGuide.com. Dijupuk July 28, 2012. 
  2. ^ Harris, Nick (2008-08-11). "'Baltimore Bullet' has history in his sights". The Independent (London). Diarsip saka sing asli ing 2010-08-25. Dijupuk 2010-08-25. 
  3. ^ "'Flying Fish' Phelps largely unknown in China". MSNBC.com. 2008-08-17. Dijupuk 2012-04-21. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

michael phelps