Merry Riana: Mimpi Sejuta Dolar (novèl)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Merry Riana: Mimpi Sejuta Dolar (novèl)
Sampul buku
Panganggit Merry Riana
Pametha Adriano Rudiman
Juru samak Merry Riana
Nagara Indonésia
Basa Indonésia
Kala babar
2011
Jinis sarana Print (buku bersampul tipis)
Kaca 240
ISBN 979-602-8066-10-5

Merry Riana: Mimpi Sejuta Dolar ya iku novèl karya Alberthiene Endah kang diterbitke karo Gramedia Pustaka Utama taun 2011.

Sinopsis[besut | besut sumber]

carita iki dijupuk saka kisah nyata ya iku kisah lelampahan urip Merry Riana. Perjalanan urip kang ora gampang, kebak karo rintangan, tantangan lan pantang nyerah. Perjalanan urip kang nginspirasi kanggo kang maca supaya terus nyoba terus-terusan ngeraih kasuksesané kaya apa kang dipengini lan diimpiknè. Merry Riana duwé ”Big Dreams” utawa “Mimpi Gedhè” kang lumrah padha kaya wong liya ya iku “Sukses”. Merry Riana lair saka kulawarga prasaja. Bapakne Merry pebisnis lan ibune Merry iku ibu rumah tangga biyasa. Merry anak kapisan saka 3 saduluran. Perjalanan urip Merry ing Singapura kawiwitan amarga haruhara gedhé ing Jakarta taun 1998 amarga tragedi Trisakti.Wektu iku lagi waé lulus SMA lan duwé gegayuhan kuliah ing Universitas Trisakti lan njupuk jurusan Teknik Elektro. Nanging kepinginan Merry kasingkirake amarga tragedi iku. Banjur Bapakne Merry mutusaké ngirim Merry ana ing Singapor. Bapakne Merry mutusaké ngunu amarga wektu iku mung Singapor panggonan kang dianggep paling aman, jarakè relatif cedhak, sistem pendidikan kang apik lan ora ana pilihan liyané. Merry miwiti dadi mahasiswa ing Nanyang Techological University (NTU) jurusan Electronics Engineering (EEE) taun 1998. Kang tanpa persiapan apa-apa kanggo kuliah ing Singapura, Merry wis tau gagal nglakoni tes basa Inggris. Ora ana persiapan kang mateng, Merry akhirè nyilih bandha beasiswa gedhènè $ 40.000 dolar Singapor lan kudu dilunasi sawisé dhewekè lulus kuliah lan wis makarya. Merry akhirè nggolèk pangentukan saka njabane bandha beasiswa, dhewekè wiwit makarya membagikne pamphlet/brosur ing dalan, dadi wong njaga toko lan pelayan Banquet ana ing hotel. Merry akhirè sadhar uripé ora berubah sanajan wis lumebu ing taun kaloro dhewekè kuliah. Merry banjur duwè BIG DREAM. “Aku nggawe resolusi nalika ulang taun ke-20. Aku kudu duwè kamardikan babagan dhuwit sadurungé umur 30 taun. Ing tembung liyané, aku kudu dadi wong sukses,titik paling kurang ana ing uripku nggawe aku péngin ngewujudkè ngimpi iku” ucap Merry. Amarga ora duwè latar mburi pangalaman bisnis, Merry ngeloni warna-warna seminar lan organisasi kemahasiswaan kang berhubungan karo bisnis. Sabanjurè dhewekè nyoba warna-warna kasempatan bisnis. Jajalan kang dilakoni ya iku bisnis nggawe skripsi, MLM, lan nyoba dolanan saham kang kabehane akhirè gagal. Merry nyoba bisnis liyané lan uga ngalami kagagalan. Merry tau tiba sanajan sawisé tiba dhewekè bangkit manèh lan nyoba kasempatan bisnis kang liya. Merry akhirè mbulatke tekad kanggo makarya 14 jam ing jerone dina dadi sales asuransi. Akhirè dhewekè sukses dadi Financial Consultant kang ngedol prodhuk-prodhuk keuangan lan perbankan kaya asuransi, kartu kredit, deposito, tabungan lan liyan-liyané. Ing jero wektu enem wulan Merry bisa ngelunasi utang kanggo Universitas kang gedhènè $ 40.000 dolar Singapor. Nganti taun 2003, Merry dipunanugrahi Pangregan Penasehat Anyar paling dhuwur. Ing taun 2004 Merry gadhah prèstasi kang sarwa kang nggawe dhewekè olèh promosi dadi manajer lan akèh manèh pangregan liyané. Merry banjur miwiti bisnise dhewè sawisé diangkat dadi manajer. Merry ngedekakè MRO (Merry Riana Organization). Akhirè Merry Riana metokaké $ 1.000.000 dolar Singapor ing umur 26 taun. Saiki iki Merry Riana aktif dadi pembicara ing warna-warna seminar, perusahaan, sekolah, médhia mangsa Singapor, uga dadi Enterpreneur lan Motivator ing Indonèsia uga ing sawetara Nagara Asia Tenggara. Siki Merry Riana wis nikah karo Alva Christoper taun 2004. Alva ya iku kakak tingkat bebarengan kanca Merry ing Nanyang Techological University. Saka ningkahan iku Merry lan Alva duwè anak wadon kang asmané Alvernia Mary Liu.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]