Mermaid Man lan Barnacle Boy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mermaid Man lan Barnacle Boy
Karakter SpongeBob SquarePants
Gambar:Mermaid Man and Barnacle Boy.jpg
Mermaid Man (left) and Barnacle Boy
Muncul kapisan"Mermaid Man and Barnacle Boy" (1999)
Muncul pungkasan"Man Ray Returns" (2017)
Digawé déningStephen Hillenburg
DiswaraniMermaid Man:
Barnacle Boy:
Pratélan
SpésiesHumans
GèndherMale
PakaryanSuperheroes

Peran ing SpongeBob SquarePants[besut | besut sumber]

Mermaid Man lan Barnacle Boy minangka pahlawan super kang wis pensiun ing kutha fiksi Bikini Bottom . Ing jagad iki, para pahlawan asli. Saliyane nglawan kejahatan, dheweke uga kalebu ing maneka warna medhia, kalebu seri televisi The Adventures of Mermaid Man lan Barnacle Boy,[1] buku komik, kertu lan panganan bocah ing Krusty Krab . Saiki Mermaid Man lan Barnacle Boy manggon ing omah panti sing diarani Shady Shoals. Nanging para penggemar gedhe, SpongeBob SquarePants lan Patrick Star, mbujuk supaya ora pensiun.[1][2]

Mermaid Man[besut | besut sumber]

"Apa sing bisa kowedharaké bab sawijining paraga kanthi samubarang kang nutupi irungé kaya ngéné ... lan muni "ALA!"
Ernest Borgnine[3]

Mermaid Man diterangake minangka wong sepuh kang stereotypical, lan katon nandhang kelangan daya pangeling memori amarga dheweke gampang bingung karo tumindakan marang wong liya, sanajan iki uga bisa uga amarga kekurangan ing pangrungon.[4] Ora kaya kancane, Barnacle Boy, dheweke ora keganggu lan luwih sabar mandhiri optimisme SpongeBob, nanging mung ana amarga kesalahan SpongeBob wis nyebabake akibat serius sadurunge, lan kancane misale jengkel karo Mermaid Man amarga tendensi lingkungane.[5] Sanajan iki, Mermaid Man isih duwe sawatara kabisan minangka exterminator kejahatan, sanajan ana sawatara sing wis owah kanthi cara sing luwih cocog karo sifat stereotypical sing umume ana hubungane karo umure, nanging sawatara para penggemar katon banget kaganggu iki. Wis dicethakake manawa liwat pirang-pirang acara rumit dheweke lan kancane tiba-tiba dilengkapi kekuwatan tema super-banyu nalika isih enom, lan milih kanggo ngaturake urip kanggo nglawan tindak kriminal ing jero banyu.[6]

Barnacle Boy[besut | besut sumber]

Barnacle Boy diterangake minangka kanca rekan sing luwih enom lan kurang aji saka Mermaid Man.[4] Sensitiflan rada gampang nesu, Barnacle Boy kondhang amarga bros, mooni lan kesusu karo prilaku sing ora duwe gara-gara amarga umure, lan nganti taun-taun emas, Barnacle Boy isih dianggep kaya bocah, dimanja kaya dene cara bocah.[4]

Produksi[besut | besut sumber]

Pencipta seri Stephen Hillenburg nyebutake penampilan Borgnine lan Conway "hebat banget." Ngandika "Saka wiwitan, tamu nyata sing pisanan yaiku (Ernest) Borgnine lan (Tim) Conway (. . . ) Yen sampeyan duwe tamu seniman, sampeyan ora ngerti apa sing bakal kelakon. Nanging Borgnine minangka wong sing paling animasi ing planet iki. " [7]

Mermaid Man[besut | besut sumber]

Error: No text given for quotation (or equals sign used in the actual argument to an unnamed parameter)

Ing ngisi swara Mermaid Man, swara Ernest Borgnine nyuwil nalika dheweke pengin milih "BUNGA!" . Ing wawancara karo Arsip Televisi Amerika, Borgnine ujar "Oh kaluhuranku! Kita miwiti soko ... lan kita terus. " Borgnine nyebutake swara kaya "nyolong dhuwit" ing ngendi "swara sampeyan dadi cast ... sampeyan nggawe karakter kasebut liwat swara sampeyan."

Ing 8 Juli 2012, Borgnine tilar donya nalika yuswa 95.[8][9][10][11] Sawise matine Borgnine, Nickelodeon ngurmati dheweke karo maraton SpongeBob SquarePants sajrone rong jam.[12][13] Banjur Joe Whyte disewa kanggo ngganti Borgnine kanthi swara Mermaid Man, nanging Borgnine wis nyathet swara Mermaid Man ing rong episode ditayangke sawise tiwas.

Young Mermaid Man disuarakake dening Pak. Lawrence ing episode musim pisanan "Mermaid Man lan Barnacle Boy" lan dening Adam West ing episode "Kembali menyang Sadurunge." [14][15]

Barnacle Boy disuarakan pelawak lan menang pemenang Emmy Award Tim Conway, sing karo Borgnine mbintangi Angkatan Laut McHale . Ing taun 2010, Burt Ward, karo Adam West minangka Mermaid Man, dadi guyonan minangka bocah lanang Barnacle ing episode "Back to the Past".[15]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. a b "Mermaid Man and Barnacle Boy". SpongeBob SquarePants. Usum 1. Èpisod 6a. 
  2. "Mermaid Man and Barnacle Boy VI: The Motion Picture". SpongeBob SquarePants. Usum 4. Èpisod 67b. 
  3. "Ernest Borgnine Interview". Archive of American Television. Dijupuk May 2, 2013. 
  4. a b c "Mermaid Man and Barnacle Boy V". SpongeBob SquarePants. Usum 3. Èpisod 52b. 
  5. "Mermaid Man and Barnacle Boy II". SpongeBob SquarePants. Usum 1. Èpisod 20b. 
  6. "Mermaid Man Begins". SpongeBob SquarePants. Usum 8. Èpisod 163a. 
  7. Cavna, Michael (July 14, 2009). "The Interview: 'SpongeBob' Creator Stephen Hillenburg". The Washington Post. Dijupuk May 25, 2013. 
  8. Lloyd, Robert (July 9, 2012). "Ernest Borgnine: From Marty to McHale to Mermaid Man". Los Angeles Times. Dijupuk May 2, 2013. 
  9. "Ernest Borgnine, Voice of Mermaid Man, dead at 95—Watch Clips from His Best Work". Heavy. Dijupuk May 2, 2013. 
  10. "Ernest Borgnine, of 'Marty' and 'Mermaidman' Fame, Dies at 95". Yahoo! News. Dijupuk May 2, 2013. 
  11. Duggan, Fearghall (July 9, 2012). "RIP Ernest Borgnine: A Superhero In A Seashell Bra". Sabotage Times. Dijupuk May 2, 2013. 
  12. Blair, Kevin (July 10, 2012). "Nickelodeon To Honor Ernest Borgnine With Two-Hour 'SpongeBob SquarePants' Marathon". Starpulse.com. Dijupuk May 2, 2013. 
  13. Zahed, Ramin (July 10, 2012). "Nick Offers Special Borgnine SpongeBob Tribute". Animartion. Dijupuk May 2, 2013. 
  14. "Voice Of Mermaid Man". Behind the Voice Actors. Dijupuk May 2, 2013. 
  15. a b Arrant, Chris (April 7, 2011). "Nickeledon Announces Superhero-Themed "Spongebob Squarepants" DVD". Cartoon Brew. Dijupuk May 3, 2013. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • (Inggris)
  • (Inggris)