Merguez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Merguez
Merguez sausages.jpg
Merguez
Jeneng liyanéمرقاز
Tlatah utawa prajaMaghreb
Woworan pokokLamb or beef
Buku masakan: Merguez  Médhia: Merguez

Merguez ( /mɛərˈɡɛz/, saka Arab: مرقاز‎‎ , uga مركاس, مرقاس, مرقاص ) yaiku salah sawijining olahan daging sapi sing pedhes lan pedhes - utawa sosis seger sing adhedhasar daging sapi saka masakan Maghrebi . Uga misuwur ing Timur Tengah lan Eropa, dadi misuwur banget ing Algeria, Prancis nalika dekade pungkasan abad kaping rong puloh.