Maximilian Philipp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Maximilian Philipp
Philipp ing Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Maximilian Philipp
Tanggal lair (1994-03-01) 1 Maret 1994 (umur 29)
Papan lair Berlin, Jerman
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 20
Karir nom
Hertha BSC
2008–2011 Tennis Borussia Berlin
2011–2012 Energie Cottbus
2013 SC Freiburg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2012 Energie Cottbus II 3 (0)
2013–2014 SC Freiburg II 31 (12)
2014–2017 SC Freiburg 81 (18)
2017– Borussia Dortmund 11 (6)
Tim nasional
2014 Jerman U20 2 (0)
2016– Jerman U21 10 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:47, 21 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:37, 30 June 2017 (UTC)

Maximilian Philipp (lair tanggal 1 Maret 1994) ya iku pemain bal-balan Jerman sing main kanggo Borussia Dortmund ing Bundesliga.

Karir klub[besut | besut sumber]

Philipp miwiti kariré ing klub kutha asalé, Hertha BSC. Ing taun 2008, dhèwèké nyawiji karo tim Borussia Berlin.

SC Freiburg[besut | besut sumber]

Ing taun 2012, dhèwèké lumebu ing klub SC Freiburg. Ing tanggal 5 April 2014, Philipp miwiti debut kapisanan ing SC Freiburg, ing tetandhingan Bundesliga nglawan VfB Stuttgart nggantèni Felix Klaus ing menit 90.[1]

Borussia Dortmund[besut | besut sumber]

Tanggal 7 Juni 2017, gelandhang serang Maximilian Philipp napakasmani kontrak limang taun ing Borussia Dortmund nganti taun 2022.[2] Béya transfer mbayar Freiburg dilapuraké nganti € 20 yuta lan tambahan bonus.[3] Diréktur olahraga BVB, Michael Zorc nggambaraké Philipp minangka pemain "serba guna" lan "duwé témbakan sing apik lan dhèwèké duwé masa depan sing apik banget." [2] Philipp nglakoni dhebut kanggo BVB tanggal 6 Agustus 2017 ing babak 2-2 -7 babak nglawan Bayern München ing Piala Super DFL, ngganti kanggo Christian Pulisic ing menit 90 'lan penalti kaping papat BVB.[4] Dhèwèké miwiti debut ing Dortmund pisanan ing tanggal 19 Agustus 2017 ing kamenangan 3-0 BVB nglawan Wolfsburg.[5] Tanggal 18 Sèptèmber 2017, Philipp ngétung gol pertandhingan pisanan kanggo BVB kanthi kamenangan 5-0 saka tim FC Köln. Dhèwèké nerusaké gawé gol kapindho ing pertandhingan kasebut.[6] Dhèwèké ndamel debut Liga Champions ing 26 Sèptèmber 2017 nalika Dortmund ngalami kakalahan mungsuh Real Madrid.[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Die Spielstatistik VfB Stuttgart - SC Freiburg". fussballdaten.de. Dibukak ing 1 February 2018.
  2. a b KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Borussia Dortmund sign Maximilian Philipp". www.bvb.de (ing basa Inggris Karajan Manunggal). Dibukak ing 1 February 2018.
  3. "Fix! Philipp für 20 Millionen Euro zum BVB". kicker Online . 7 June 2017. Dibukak ing 1 February 2018.
  4. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Teams & goals". www.bvb.de (ing basa Inggris Karajan Manunggal). Dibukak ing 1 February 2018.
  5. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "BVB starts with Götze and Philipp". www.bvb.de (ing basa Inggris Karajan Manunggal). Dibukak ing 1 February 2018.
  6. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Teams & goals". www.bvb.de (ing basa Inggris Karajan Manunggal). Dibukak ing 1 February 2018.
  7. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Teams & goals". www.bvb.de (ing basa Inggris Karajan Manunggal). Dibukak ing 1 February 2018.