Maximilian Philipp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maximilian Philipp
Philipp170727.jpg
Philipp ing Borussia Dortmund taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Maximilian Philipp
Tanggal lair (1994-03-01) 1 Maret 1994 (umur 25)
Papan lair Berlin, Jerman
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 20
Karir nom
Hertha BSC
2008–2011 Tennis Borussia Berlin
2011–2012 Energie Cottbus
2013 SC Freiburg
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2012 Energie Cottbus II 3 (0)
2013–2014 SC Freiburg II 31 (12)
2014–2017 SC Freiburg 81 (18)
2017– Borussia Dortmund 11 (6)
Tim nasional
2014 Jerman U20 2 (0)
2016– Jerman U21 10 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:47, 21 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:37, 30 June 2017 (UTC)

Maximilian Philipp (lair tanggal 1 Maret 1994) ya iku pemain bal-balan Jerman sing main kanggo Borussia Dortmund ing Bundesliga.

Karir klub[besut | besut sumber]

Philipp miwiti kariré ing klub kutha asalé, Hertha BSC. Ing taun 2008, dhèwèké nyawiji karo tim Borussia Berlin.

SC Freiburg[besut | besut sumber]

Ing taun 2012, dhèwèké mlebu ing klub SC Freiburg. Ing tanggal 5 April 2014, Philipp miwiti debut kapisanan ing SC Freiburg, ing tetandhingan Bundesliga nglawan VfB Stuttgart nggantèni Felix Klaus ing menit 90.[1]

Borussia Dortmund[besut | besut sumber]

Tanggal 7 Juni 2017, gelandhang serang Maximilian Philipp napakasmani kontrak limang taun ing Borussia Dortmund nganti taun 2022.[2] Béya transfer mbayar Freiburg dilapuraké nganti € 20 yuta lan tambahan bonus.[3] Diréktur olahraga BVB, Michael Zorc nggambaraké Philipp minangka pemain "serba guna" lan "duwé témbakan sing apik lan dhèwèké duwé masa depan sing apik banget." [2] Philipp nglakoni dhebut kanggo BVB tanggal 6 Agustus 2017 ing babak 2-2 -7 babak nglawan Bayern München ing Piala Super DFL, ngganti kanggo Christian Pulisic ing menit 90 'lan penalti kaping papat BVB.[4] Dhèwèké miwiti debut ing Dortmund pisanan ing tanggal 19 Agustus 2017 ing kamenangan 3-0 BVB nglawan Wolfsburg.[5] Tanggal 18 Sèptèmber 2017, Philipp ngétung gol pertandhingan pisanan kanggo BVB kanthi kamenangan 5-0 saka tim FC Köln. Dhèwèké nerusaké gawé gol kapindho ing pertandhingan kasebut.[6] Dhèwèké ndamel debut Liga Champions ing 26 Sèptèmber 2017 nalika Dortmund ngalami kakalahan mungsuh Real Madrid.[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Die Spielstatistik VfB Stuttgart - SC Freiburg". fussballdaten.de. Dijupuk 1 February 2018. 
  2. a b KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Borussia Dortmund sign Maximilian Philipp". www.bvb.de (ing basa Inggris). Dijupuk 1 February 2018. 
  3. "Fix! Philipp für 20 Millionen Euro zum BVB". kicker Online (ing basa German). 7 June 2017. Dijupuk 1 February 2018. 
  4. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Teams & goals". www.bvb.de (ing basa Inggris). Dijupuk 1 February 2018. 
  5. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "BVB starts with Götze and Philipp". www.bvb.de (ing basa Inggris). Dijupuk 1 February 2018. 
  6. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Teams & goals". www.bvb.de (ing basa Inggris). Dijupuk 1 February 2018. 
  7. KGaA, Borussia Dortmund GmbH & Co. "Teams & goals". www.bvb.de (ing basa Inggris). Dijupuk 1 February 2018.