Mastodon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mastodon
Temporal range: 34-0.011Ma
Perangkas Mastodon
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Proboscidea
kulawarga: Mammutidae
Genus: Mammut

Mastodon iku genus gajah purba sing wis punah. Ukuran awaké luwih gedhé tinimbang gajah normal sing ana ing donya saiki. Gadhing nglingker mbentuk kurva arah mlebu lan, ing spesies lor, kanthi rambut dawa. Mastodon urip Asia, Afrika, Éropah, Amérika ing Oligocene epos Pleistocene wiwit 33,9 yuta taun kepungkur tekan watara 11.000 taun kepungkur.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mastodon&oldid=590729"