Marvin Harris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marvin Harris
Lair August 18, 1927
Brooklyn, New York
Pati Oktober 25, 2001(2001-10-25) (umur 74)
Gainesville, Florida
Alma mater Columbia University
Kondhang ing Contributions to the development of cultural materialism
Karièr ngèlmiah
Babagan Anthropology
Institutions University of Florida

Marvin Harris ya iku ahli antropologi saka New York, Amérika Sarékat, kalairan ing tanggal 18 Agustus 1927[1][2]. Marvin naté olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Columbia University. Ing kampus iku dhèwèké olih glear BA ing taun 1949 lan Ph.D. ing taun 1953[1]. Panlitian lapangan antropologis kang linakonan ya iku ana ing Brazil (taun 1956), Mozambique bab pandhidhikan (taun 1958)[3], Indhi, Ekuador, lan Afrika (taun 1959)[2]. Karya-karya antropologis kang tinulis déning dhèwèké ya iku Rise of Anthropological Theory: A History of Theories of Cultures (taun 1968), Cannibals and Kings: The Origins of Culture (taun 1977), Good to Eat: Riddles of Food and Culture (taun 1985), lan Our Kind: Who We Are, Where We Came from, Where We Are Going (taun 1989)[1]. Marvin iki dadi salah siji antropolog kang paling penting. Dhèwèké iku ngembangaké tèori materialisme budhaya. Marvin séda ing Florida, Amérika Sarékat tanggal 25 Oktober 2001[1][4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 322. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Marvin Harris | American anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-16. 
  3. Burns, Allan (2001-12-13). "Obituary: Marvin Harris". the Guardian. Dijupuk 2018-01-16. 
  4. "Marvin Harris" (ing basa Inggris). 2001-12-04. ISSN 0307-1235. Dijupuk 2018-01-16.