Manuk ocèh-ocèhan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Passeriformes
BxZ Paradisaea minor 04.jpg
Cendrawasih Kuning-cilik
(Paradisaea minor)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Linnaeus, 1758

Ordo Passeriformes utawa Manuk ocèhan iku ordho gedhé dhéwé sajeroning kelas Manuk utawa Aves ing karajan Sato kéwan utawa Animalia. Watara 5.400 spésies utawa punjul setengah gunggung total spésies manuk iku passeriformes.

Spesies manuk sajeroning ordho passeriformes duwé otot sing rumit kanggo ngatur organ suwarané lan sapérangan gedhé manuk-manuk sajeroning ordho iki duwé ukuran awak rélatif luwih cilik tinimbang manuk-manuk sajeroning ordho liyané.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah medhia ingkang wonten sambung-rapetipun kaliyan: